Gemeente Olen

Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA)

Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) biedt werklozen de kans om opnieuw actief te zijn en zo uit hun werkloosheidsisolement te treden. De werkloze kan maandelijks wat bijverdienen en voor de persoon die een beroep doet op een PWA-werknemer, is deze uitgave fiscaal aftrekbaar.

Voor wie

Wanneer je twee jaar of meer werkloos bent en werkzoekende, word je automatisch ingeschreven in het PWA en uitgenodigd voor een gesprek. Wie ouder is dan 45 jaar kan al na zes maanden werkloosheid worden ingeschreven. Je kan een keuze maken naar welke activiteit je voorkeur uitgaat. Ook personen die recht hebben op het bestaansminimum, krijgen in dit systeem een kans.

Voorwaarden

Er mogen activiteiten uitgevoerd worden op vraag van privé-personen, plaatselijke overheden (zoals gemeenten en OCMW’s), vzw’s en andere niet-commerciële verenigingen, onderwijsinstellingen en land- en tuinbouwbedrijven.

Voor privépersonen kan het bijvoorbeeld gaan om tuinonderhoud, hulp voor bewaking of begeleiding van kinderen, zieken of bejaarden en hulp voor het verrichten van administratieve formaliteiten.

Voor een poetsvrouw kan geen beroep doen op een PWA-werknemer. Deze activiteit valt nu onder het systeem van dienstencheques.

Meer info

PWA-Olen is ook een contactpunt van de Werkwinkel Herentals. Je kan je ook in je eigen gemeente inschrijven als werkzoekende via een zelfinschrijf-computer. Je kan ook van deze computer gebruikmaken voor het zoeken naar een vacature, afdrukken van je sollicitatiebrief en CV, aanvragen van een werkkaart,...

Openingsuren & contact

Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA)

adres
tel.
014 24 69 99
e-mail
pwa.olen@telenet.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
LCP