Gemeente Olen

Nieuws

 • valpreventie

  Blijf in beweging - doe het veilig

  do 30 mrt
  “Blijf in beweging, doe het veilig!” vormt de slogan van de zesde Week van de Valpreventie. Op maandag 24 april wordt deze week feestelijk ingezet in het lokaal dienstencentrum.
 • De paasbrochure met de vrijetijdsactiviteiten.

  Jeugdactiviteiten paasvakantie: nog enkele plaatsen vrij

  di 28 mrt
  Wil je tijdens de paasvakantie deelnemen aan de leuke jeugdactiviteiten van Vrije Tijd? Aarzel niet en schrijf je in! De inschrijvingen verlopen vlot maar er zijn nog altijd enkele plaatsen vrij.
 • Het sociaal huis.

  Vergadering raad voor maatschappelijk welzijn op 6 april

  di 28 mrt
  De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert op donderdag 6 april om 19.00 uur in de raadzaal van het sociaal huis, Lichtaartseweg 9. Iedereen mag de openbare zitting bijwonen, je mag echter niet tussenbeide komen.
 • Heb je interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Komie Geire, neem dan contact op met Kathleen Ganseman, 014 26 41 14, komie.geire@olen.be.

  Gezocht: vrijwilligers

  ma 27 mrt
  Lokaal dienstencentrum Komie Geire wil zijn team vrijwilligers uitbreiden met nieuwe krachten. Zoek je een leuke en zinvolle bezigheid? Voel je het ook kriebelen om vrijwilligerswerk te doen? Stel je kandidaat!
 • De affiche van de voorstelling van Dheepan.

  Kom donderdag kijken naar bekroonde film Dheepan

  ma 27 mrt
  De Noord-Zuidraad van Olen organiseert dit jaar meerdere wereldfilmvoorstellingen. De eerste op de agenda is Dheepan op donderdag 30 maart om 20.00 uur. Plaats van afspraak: lokaal dienstencentrum Komie Geire. De toegang is gratis.
 • De gemeenteraad vergadert op 1 februari in het gemeentehuis.

  Vergadering gemeenteraad 5 april

  vr 24 mrt
  De gemeenteraad vergadert op woensdag 5 april om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Dorp 1. Iedereen mag de openbare zitting bijwonen, je mag echter niet tussenbeide komen.
 • buitenspeeldag

  Olen houdt van buiten spelen. Jij ook?

  do 23 mrt
  Kijk je al uit naar de paasvakantie? Kom dan woensdag 19 april tussen 13.00 en 17.00 uur zeker naar domein Teunenberg voor de knotsgekke Buitenspeeldag.
 • Kom luisteren naar de plannen voor de Olense kerken.

  Toekomst Olense kerken: kom luisteren en meedenken op 20 april

  do 23 mrt
  Ben jij benieuwd naar de toekomst van de Olense kerken? Kom op donderdag 20 april naar zaal Boekelheem en verneem de voorlopige plannen. Er is die avond ook ruimte voor jouw vragen en voorstellen. Noteer de datum alvast in jouw agenda!
 • Hoor jij de alarmsirene? Meld het ons.

  Hoor jij de sirene? Laat het ons weten

  di 21 mrt
  Doe mee aan de grote hoortest. Hoor jij donderdag 6 april tussen 11.45 en 13.15 uur de Seveso-sirenes? Meld het ons via de link in dit bericht. Zo kunnen we het bereik nauwkeurig in kaart brengen, dat is goed voor ieders veiligheid.
 • Kippen en ander pluimvee moeten in hun hokken blijven.

  Vogelgriep: hobbyhouders moeten pluimvee niet langer afschermen

  ma 20 mrt
  In België is drie weken geleden de laatste besmetting met het vogelgriepvirus vastgesteld. De kans op besmetting van gehouden vogels is dus voldoende afgenomen om de meeste voorzorgsmaatregelen bij hobbyhouders te laten vallen.
 • Voor welke Academy kies jij?

  Schrijf je snel in voor Decathlon Academies

  vr 17 mrt
  Er is nog altijd plaats voor de sportieve lessenreeksen in samenwerking met Decathlon. Kom je uitleven in de Run Academy, de Fit Academy of de Bike Academy. Schrijf je zo snel mogelijk in om samen aan je conditie te werken of om gewoon een gezellig sportmoment te beleven. Kostprijs: slechts 5 euro!
 • Op vragen rond het levenseinde probeert men in de lezing op 18 april in Komie Geire een antwoord te formuleren.

  Infosessie ‘Misverstanden over het levenseinde’ in Komie Geire

  wo 15 mrt
  De kwaliteit van het levenseinde wordt steeds belangrijker en meer bespreekbaar. Tegelijk blijven een aantal misvattingen hardnekkig overeind.
 • Hier geeft Jackobond een huiskamervoorstelling.

  Gezocht: gastgezinnen voor huiskamervoorstellingen

  ma 6 mrt
  Het succes van de voorbije huiskamervoorstellingen bewijst dat dit soort van intieme voorstellingen erg in de smaak vallen bij de Olenaars. Misschien heb jij ook al een huiskamervoorstelling bijgewoond en zie je dat bij jouw thuis ook wel zitten?
 • Heb jij plaats voor kampeerders?

  Kampeerplaats(en) te bieden tijdens Gladiolen?

  ma 6 mrt
  Heb je een tuin, weide of ander lapje grond waar tijdens het Gladiolenweekend op 2 en 3 juni plaats is voor één of meerdere tentjes? Vele buurtbewoners lieten de voorbije jaren al vrienden of familie bij hen thuis kamperen. Interesse?
 • Lees het verslag van de gemeenteraad.

  Verslag gemeenteraad 1 maart 2017

  ma 6 mrt
  Het verslag van de voorbije gemeenteraad is beschikbaar.
 • Lees het verslag van de raad voor maatschappelijk welzijn.

  Verslag raad voor maatschappelijk welzijn 2 maart 2017

  ma 6 mrt
  Je kan nu het verslag van de voorbije raad voor maatschappelijk welzijn raadplegen.
 • Maak en proef de mocktail van de maand maart: Blue Mocktail.

  Mocktail van de maand maart: 'Blue mocktail'

  wo 1 mrt
  Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand februari zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!
 • Kleuteryoga.

  Nieuw: kleuteryoga in vijf lessen

  ma 20 feb
  Deze vrolijke lessenreeks richt zich tot kleine deugnieten van 2,5 tot 6 jaar. Tijdens vijf lessen ontwikkelen ze op een speelse manier hun motoriek, lichaamsbesef en concentratievermogen.
Alle nieuwsberichten

Openingsuren & contact

Gemeentehuis

adres
tel.
014 26 31 11
e-mail
info@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur

Uit in Olen

Nieuwsbrief

Ontvang nieuwsberichten in je mailbox.

Inschrijven
LCP