Gemeente Olen

Snelle verwittiging bij noodsituatie? Schrijf in voor BE-Alert

07 augustus ’17 (ma)
Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen. Daarom besliste het lokaal bestuur om in te tekenen op BE-Alert, een nieuw systeem dat ingeschreven burgers meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen bij een gevaarlijke brand, overstroming, kernramp, terreuraanval,...

Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail. Onze gemeente beschikt vanaf nu ook over BE-Alert.


Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be. Zo wordt je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt in jouw omgeving. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Je kan meerdere adressen registreren.

Dat niet alle Olenaars automatisch zijn ingeschreven voor BE-Alert heeft te maken met de privacybescherming.


Ik heb geen smartphone. Kan ik ook inschrijven?

Ja. BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

 

Ik heb geen e-mail/internet. Wat nu?

Heb je geen e-mail of internet, dan kan je je laten registreren aan het onthaal van het gemeentehuis, sociaal huis of boekelhuis.


Is BE-Alert gratis?

Ja. Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be.


Wat moet ik doen als ik een bericht van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

Nieuwsoverzicht
Schrijf nu in voor BE-Alert.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

LCP