Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • 31 mei: Werelddag zonder tabak. Stop jij ook met roken?

  stop jij ook met roken? ma 29 mei
  Elke roker stelt zich op een bepaald moment vragen bij zijn rookgewoontes. Maar stoppen met roken is een belangrijke persoonlijke beslissing die je vaak in verschillende stappen neemt.
 • Vergadering gemeenteraad 7 juni

  De gemeenteraad vergadert op 1 februari in het gemeentehuis. ma 29 mei
  De gemeenteraad vergadert op woensdag 7 juni om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Dorp 1. Iedereen mag de openbare zitting bijwonen, je mag echter niet tussenbeide komen.
 • Maak van je tuin een bijenrestaurant

  bijenrestaurant zo 28 mei
  Van 28 mei tot 4 juni is het 'Week van de bij'. Wil jij ook graag je tuin omtoveren tot een bijenrestaurant? Kom dan gratis een pakketje zaden afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis en sociaal huis of aan de balie van boekelhuis.
 • Lokaal bestuur gesloten op 5 en 8 juni

  za 27 mei
  Op maandag 5 juni en donderdag 8 juni is het lokaal bestuur gesloten. Alle gebouwen blijven dan dicht: het gemeentehuis, het sociaal huis, het boekelhuis, het lokaal dienstencentrum en de bibliotheek.
 • Zomerbrochure 2017 nu online!

  De cover van de brochure 'Activiteiten zomervakantie'. wo 24 mei
  Om ouders de kans te geven de vakantieactiviteiten van hun kinderen tijdig te plannen, kan je de zomerbrochure nu al online raadplegen. Bekijk het aanbod, schrijf in vanaf 10 juni en kom meedoen aan de leuke activiteiten van Vrije Tijd!
 • Lees De Driehoek van juni online

  De cover van De Driehoek van juni. di 23 mei
  Tien redenen om het gemeentelijk infoblad De Driehoek nu online te lezen!
 • Nultolerantie tijdens verkeersweek van 29 mei tot en met 4 juni

  De lokale politie hanteert nultolerantie in de verkeersweek. di 23 mei
  De lokale politie Neteland houdt van 29 mei tot en met 4 juni een 'zero tolerance' verkeersweek. Die week zal er in Olen en de vier andere gemeenten van de politiezone intensief toezicht gebeuren op verkeersinbreuken zoals parkeerovertredingen, gordeldracht en snelheidsovertredingen op invalswegen.
 • Fuif of feest organiseren? Vraag subsidie aan voor veiligheid

  zorg dat het veilig is ma 15 mei
  Erkende Olense verenigingen kunnen voortaan een subsidie krijgen voor het inzetten van een erkende bewakingsonderneming voor bewakingsopdrachten, een medische hulppost en het voorzien van brandblusapparaten op fuiven en evenementen.
 • Een zakcent voor je vereniging? Verspreid het jaarverslag!

  Verdien een zakcent voor je vereniging! vr 12 mei
  Het lokaal bestuur zoekt Olense verenigingen die eind juli het jaarverslag willen bussen. Je ontvangt een lijst met straten en krijgt na verspreiding een aangepaste vergoeding.
 • Introduceer jouw buurt mee op digitaal platform hoplr

  hart voor mijn buur vr 12 mei
  Tijdens de infoavond op 29 mei leer je wat hoplr is en hoe het werkt. Ben je daarna ook overtuigd dat het je kan helpen de sociale contacten in jouw buurt te bevorderen? Dan krijg je de kans om zelf je buurt uit te tekenen en er mee aan de slag te gaan.
 • Studeren in de bib

  leeszaal bib do 11 mei
  Van half mei tot eind juni stelt de bib de zaal ter beschikking van studenten. Hier kan je in alle rust studeren.
 • Verslag gemeenteraad 3 mei 2017

  Lees het verslag van de gemeenteraad. wo 10 mei
  Het verslag van de voorbije gemeenteraad is beschikbaar.
 • Verslag raad voor maatschappelijk welzijn 4 mei 2017

  Lees het verslag van de raad voor maatschappelijk welzijn. wo 10 mei
  Je kan nu het verslag van de voorbije raad voor maatschappelijk welzijn raadplegen.
 • Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

  Wil jij minder mobiele mensen helpen? di 9 mei
  Beschik je over een auto en wat vrije tijd? Voel je er wat voor om je in te zetten voor ouderen, zieken,... in Olen? Dan is de Minder Mobielen Centrale (MMC) misschien wat voor jou!
 • Hulp nodig bij het invullen van je belastingsbrief?

  hulp nodig bij het invullen van je belastingsbrief? do 4 mei
  Door een reorganisatie bij de federale overheidsdienst Financiën is er geen lokale zitdag meer in Olen. Natuurlijk zorgen de medewerkers wel nog voor een optimale dienstverlening vanuit hun kantoor in Geel (particulieren) of Herentals (KMO’s).
 • Creatief talent gezocht: ontwerp mee urnestatief

  wo 3 mei
  De medewerkers van Technische Dienstverlening zijn volop bezig met de aanleg van een nieuw urneveld op het kerkhof in Olen-Centrum. In het ontwerp is plaats voorzien voor een statief om de urne op te zetten tijdens de buitenceremonies.
 • Eet jij jouw groenten en fruit ook graag recht van het veld?

  groenten vers van het veld wo 3 mei
  Dankzij Voedselteam Olen kan je regelmatig groenten en fruit bestellen bij een lokale bioboer. Geniet van kwaliteit én een voordelige prijs, omdat er geen tussenpersoon zoals een supermarkt in de winst moet delen.
 • Info-tentoonstelling fietsostrade: 6 juni in gemeentehuis

  De nieuwe fietsostrade komt dwars door Olen. wo 3 mei
  In mei en juni organiseert de provincie Antwerpen, samen met de steden en gemeenten Geel, Balen, Olen, Herentals en Mol enkele info-tentoonstellingen om de ontwerpplannen voor de fietsostrade F105 voor te stellen aan de inwoners en geïnteresseerden.
 • Mocktail van de maand mei: 'Pink drink'

  Maak en proef de mocktail van de maand di 2 mei
  Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand februari zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om in november de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!
 • Openbaar onderzoek over het regulariseren van de bestaande terreinophoging, Lichtaartseweg 38

  di 2 mei
  De heer en mevrouw Bresseleers Godfried en Bostoen Linda, Driehoekstraat 145, 2240 Zandhoven hebben een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning ingediend.
 • Zit jij straks in de redactieraad van De Driehoek?

  Join our team di 2 mei
  Wil jij meehelpen aan de volgende edities van De Driehoek? Grijp dan nu jouw kans. De redactieraad van het gemeentelijk informatieblad is immers op zoek naar nieuwe leden. Hou je van taal? Heb jij een brede interesse? Stel je dan kandidaat voor een plaatsje in de redactieraad.
 • Duo-expo: Mia Vangenechten en Aline Odeurs

  werk van Aline Odeurs ma 1 mei
  In mei en juni kan je in het gemeentehuis de werken gaan bekijken van Mia Vangenechten en Aline Odeurs. Beide dames zijn lid van de Olense Kunstkring.
 • Gezocht: Instagram-ambassadeurs voor Olen

  Mooie plaatsjes in Olen za 29 apr
  Wil jij Olen op een originele, leuke, grappige of mooie manier in beeld brengen? Word dan Instagram-ambasseur en neem een week de Instagram-pagina van het lokaal bestuur over.
 • Hoofdwerken aan Geelseweg later van start

  werken op geelseweg do 27 apr
  Het verkeer kan nog iets langer in beide richtingen over de Geelseweg blijven rijden. Normaal zou de gewestweg vanaf 2 mei in de rijrichting van Geel afgesloten worden, maar dit zal pas later gebeuren.
 • Lees De Driehoek van mei online

  Lees De Driehoek van mei online do 27 apr
  Gezocht: Instagram-ambassadeurs - Opening toeristisch seizoen met kunst uit eigen dorp - Studeren in de bib - Hart voor mijn buur - en natuurlijk nog veel meer!
 • Vergadering raad voor maatschappelijk welzijn op 4 mei

  Het sociaal huis. wo 26 apr
  De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert op donderdag 4 mei om 19.00 uur in de raadzaal van het sociaal huis, Lichtaartseweg 9. Iedereen mag de openbare zitting bijwonen, je mag echter niet tussenbeide komen.
 • Wil je de burgemeester spreken? Maak een afspraak

  vr 21 apr
  Zit je met een vraag of een probleem waarover je het graag eens wil hebben met de burgemeester? Maak dan een afspraak met hem. Vanaf 1 mei is er niet langer een vrije zitdag, maar werkt de burgemeester enkel nog op afspraak.
 • Zomeraanbod 10- tot 16-jarigen

  zomeraanbod voor jongeren do 6 apr
  Tijdens de zomervakantie zorgt Sportregio Kempen voor leuke activiteiten voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar. Inschrijven voor dit aanbod kan vanaf 8 mei via de gemeente Hulshout. Wil je zeker een plaatsje? Wees er dan snel bij.
 • Mocktail van de maand april: "Ceci n'est pas un cocktail"

  Maak en proef de mocktail van de maand ma 3 apr
  Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand februari zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om in november de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!
 • Mocktail van de maand maart: 'Blue mocktail'

  Maak en proef de mocktail van de maand maart: Blue Mocktail. wo 1 mrt
  Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand februari zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!
1-30 Van 34
LCP