Gemeente Olen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Fietsers op de Geelseweg, opgelet!

  kaartje omleidingsroute via jaagpad do 16 nov
  Er wordt in zone 5 tussen Gerheze en Gerheiden langs beide zijden van de Geelseweg op het fietspad gewerkt. Volg de omleiding via het jaagpad.
 • Genieten van de kerstsfeer tijdens de kerststallentocht

  Kerststallentocht 2016 wo 15 nov
  Op zaterdag 16 december kan je weer wandelen en fietsen langs mooie en gezellige kerststallen. De deelnemende buurtcomités en verenigingen zorgen voor hapjes, drankjes en een gezellige sfeer.
 • Openbaar onderzoek over het wijzigen van buurtweg 24 (Leemanslaan)

  di 14 nov
  Het college van burgemeester en schepenen van Olen onderwerpt het ontwerp van het voorstel tot de gedeeltelijke wijziging van het tracé van buurtweg 24 uit de atlas der buurtwegen en de voorlopige vaststelling van het rooilijnplan aan een openbaar onderzoek.
 • Openbaar onderzoek over het wijzigen van buurtwegen 41 (Spoorwegstraat) en 18 (Meirenstraat)

  di 14 nov
  Het college van burgemeester en schepenen van Olen onderwerpt het ontwerp van het voorstel tot de gedeeltelijke afschaffing van buurtweg 41 en de gedeeltelijke wijziging van het tracé van buurtweg 18 en de voorlopige vaststelling van het rooilijnplan aan een openbaar onderzoek.
 • Een noodplan voor jou en je familie

  ma 13 nov
  Voor de gekste dingen maak je een lijstje: een verlanglijstje voor de Sint, een to do-lijstje met klusjes in het huis, een lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar, … Maar heb je ook de belangrijkste lijst? Een lijst met contactpersonen in geval van nood, de evacuatiewegen in jouw huis?
 • Niet alleen tijdens seniorenweek aandacht voor senioren in onze gemeente

  wat doet het lokaal bestuur voor de senioren? ma 13 nov
  Niet alleen tijdens de seniorenweek heeft het lokaal bestuur aandacht voor 60-plussers. Een heel jaar lang wordt er zowel voor als achter de schermen hard gewerkt om deze inwoners zo ruim mogelijk te ondersteunen. Hier volgt een overzicht.
 • Volgende stap in aanleg fietspad Herentals-Westerlo-Olen

  ma 13 nov
  In 2013 kocht de provincie Antwerpen de oude militaire spoorwegbedding die loopt over het grondgebied Herentals, Olen en Westerlo. Ze legden een bovenlokaal fietspad aan. Een deel van dit functionele, toeristische en recreatieve fietspad bleef onverhard.
 • Vragen over je wettelijk pensioen? Kom naar een Pensioenpunt

  ma 13 nov
  De Pensioendienst is aanwezig in het hele land. Tijdens een Pensioenpunt kan je bij experts terecht met alle vragen over je wettelijk pensioen. Het dichtstbijzijnde Pensioenpunt vind je in Turnhout, Renier Sniedersstraat 2 – 4.
 • Oplossingen fietszoektocht Olense Kartoenale

  Illustratie çois Veldeman wo 8 nov
  Heb jij tijdens de zomermaanden ook deelgenomen aan de fietszoektocht van de Olense Kartoenale? Ben je benieuwd naar de juiste oplossingen van de vragen en de bijhorende cartoons?
 • Winnaars Olense Kartoenale 2017

  Cartoon van Negin Naghiye uit Iran wo 8 nov
  De 29ste editie van de Olense Kartoenale daagde cartoonisten van over de hele wereld uit om het thema 'landbouw' zo origineel mogelijk in beeld te brengen. Het thema van Amnesty International was dit jaar ‘mensenrechten’, een thema waar ook cartoonisten mee geconfronteerd worden.
 • De voetgangerscirkel groeit

  ma 6 nov
  In Olen-Centrum ligt een drempelvrije wandellus die toegankelijk is voor minder mobiele voetgangers en (groot)ouders met wandelwagens. De paden maken deel uit van de voetgangerscirkel.
 • Heraanleg Olen-Centrum

  ma 6 nov
  Het lokaal bestuur heeft beslist om de procedure te hernemen op de plaats waar de procedurefout is vastgesteld. Het openbaar onderzoek start op 7 november en loopt tot en met 6 december 2017.
 • Lokaal bestuur koopt CNG-wagens

  ma 6 nov
  Het lokaal bestuur heeft drie voertuigen aangekocht die rijden op CNG, wat staat voor ‘compressed natural gas’. CNG is nog steeds een fossiele brandstof maar de motor is veel milieuvriendelijker. Er is veel minder uitstoot van fijne deeltjes en CO2. Bovendien maakt de motor veel minder lawaai.
 • Lezing 'Geef darmkanker geen kans' door Dr. Luc Colemont

  Dr Colemont vr 3 nov
  Iedere dag verliezen vijf families in Vlaanderen iemand aan darmkanker. Nochtans kan ziekte vroegtijdig opgespoord worden en is in dat geval de kans op genezing groot. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp en de mythes en misverstanden zijn nog wijd verspreid.
 • Bekendmaking omgevingsvergunningsaanvraag en openbaar onderzoek

  do 2 nov
  Het lokaal bestuur deelt mee dat Aquafin Nv, Dijkstraat 8, 2630 Aartselaar, een aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ingediend.
 • Blijf niet in de kou zitten!

  blijf niet in de kou zitten wo 1 nov
  Iedereen heeft recht op minimum elektriciteit en aardgas in de winter. Ook als je de elektriciteits- en aardgasfacturen niet meer kan betalen, hoef je niet in de kou te blijven zitten.
 • Kies mee de Olense mocktail van het jaar

  kies mee de mocktail van het jaar wo 1 nov
  Op onze website vond je elke maand een recept van een heerlijke mocktail. Een jury selecteerde op basis van kleur, smaak en consistentie de drie beste recepten. Kies jij mee welke van deze drie de titel 'Olense mocktail van het jaar' krijgt?
 • Kruispunt Sluizenweg - P. Van Lommelstraat afgesloten vanwege sluipverkeer

  di 31 okt
  Vanaf dinsdag 31 oktober wordt het kruispunt Sluizenweg - P. Van Lommelstraat afgesloten met betonblokken omwille van het toenemend sluipverkeer in Gerheze, Draaivennen en de tussenliggende straten. Einde maatregel: vermoedelijk na openstellen Doffen (+/- eind november).
 • Nieuw seizoen winterwandelingen staat voor de deur

  winterwandeling do 26 okt
  De winter is hét seizoen bij uitstek om je wandelschoenen aan te trekken. De deelwerking toerisme van Kempens Karakter heeft daarom opnieuw een reeks van 11 winterwandelingen uitgestippeld. Tijdens of na de wandeling word je verrast met een proevertje.
 • Test je kennis en win een reis met De Grote Verkeersquiz

  Affiche do 26 okt
  Rijd jij nog met steunwieltjes of glijd je geruisloos door het verkeer? Nemen je vrienden liever de bus of stappen ze blindelings bij je in de wagen? Naar jaarlijkse gewoonte is het tijd om je verkeerskennis nog eens af te stoffen met De Grote Verkeersquiz.
 • Vernissage en tentoonstelling Olense Kunstkring

  tentoonstelling ok2000 do 26 okt
  Olen beschikt over heel wat artistiek talent. Van 5 november tot en met 6 januari kan je het werk van volgende kunstenaars van de Olense Kunstkring komen bewonderen in de bib:
 • Voorleesweek van 18 tot en met 26 november

  voorleesweek in de bib do 26 okt
  De bib wil iedereen aansporen om voor te lezen. Wist je immers dat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert? Het opent nieuwe werelden, niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Dit jaar staan de voorleespapa’s in de kijker.
 • Mocktail van de maand november: 'Tiki-no-rum'

  Mocktail van de maand november wo 25 okt
  Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand (februari) zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om in november de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!
 • Renovatiewerken sporthal afgerond

  sporthal gerenoveerd wo 25 okt
  In augustus en september werd er hard gewerkt aan de sporthal. Gelukkig kon je de hele tijd gewoon blijven sporten en werd er geprobeerd om de hinder zo veel mogelijk te beperken. De werken zijn ondertussen afgerond. Benieuwd wat er allemaal is gebeurd?
 • Openbaar onderzoek over het bouwen van een eengezinswoning met garage (op de perceelsgrens), Hooiweg 11.

  di 24 okt
  Mevrouw Debby Truyen en de heer Gerry Van Bael, Hemelrijk 2, 2250 Olen, hebben een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning ingediend.
 • Openbaar onderzoek over het verbouwen van een zonevreemde woning, Meren 6.

  di 24 okt
  De heer Thomas Michiels, Oude-Brugweg 3A, 2440 Geel, heeft een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning ingediend.
 • Mocktail van de maand oktober: 'Citrus squash'

  Mocktail van de maand oktober do 12 okt
  Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand (februari) zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om in november de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!
 • Winterjogging in Olen op 28 januari - haal samen 1.000 kilometer

  Loop mee op 28 januari ma 9 okt
  Op 28 januari is er een winterjogging op de Finse piste. Je kan kiezen tussen afstanden van 4, 8 of 12 kilometer. Het lokaal bestuur daagt je uit om samen met alle deelnemers samen 1.000 kilometer of meer te lopen.
 • Gevarieerd programma seniorenweek van 22 tot 26 november

  seniorenweek van 20 tot en met 26 november ma 25 sep
  Maak al kennis met het uitgebreide aanbod van activiteiten tijdens de seniorenweek van 20 tot en met 26 november. Zo kan je al zeker een plaatsje vrijhouden in je agenda en moet je niks missen.
 • Mocktail van de maand september: 'Sandy & Danny'

  Mocktail van de maand september 'Sandy en Danny' ma 11 sep
  Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand (februari) zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om in november de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!
1-30 Van 40
LCP