Zet je buurt in beweging met de ’10.000 stappen’-acties

Olen beweegt. Heb je de groene bordjes met de stappensignalisaties al gezien, bijvoorbeeld aan de Finse piste of aan Teunenberg? De beweegroutes al uitgetest in de Kapellekensstraat? De boodschap ‘Elke stap telt!’ is al enkele jaren zichtbaar in het straatbeeld. Maar nu is het tijd voor échte actie.

Doe mee met onze ’10.000 stappen’-beweegacties

Samen met lokale verenigingen organiseren we dit jaar allerlei beweegacties in Olen. Doe zeker mee, want elke stap extra is goed voor jouw gezondheid. Ontdek welke acties er in jouw buurt georganiseerd worden om samen meer te bewegen.

Ontdek de acties

Stap Olen naar de overwinning

Olen strijdt mee in de grote Vlaamse stappenclash. Van 1 tot en met 31 mei nemen we het op tegen andere steden en gemeenten in een wedstrijd om zoveel mogelijk stappen te zetten. Doe ook mee en help Olen naar de overwinning.  

Registreer je stappen op www.10000stappen.be of in de app 10.000 stappen en sluit je aan bij de groep Olen. Zo maak je kans op mooie prijzen, zoals een waardebon van AS Adventure, Decathlon en Torfs of een Garmin activitytracker.

Olen is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelnemen aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt’. Met deze campagne willen we de mensen in onze buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.  

Bewegen in Olen

Je hoeft heus geen duur fitnessabonnement te nemen om aan je gezondheid en conditie te werken. In Olen zijn er verschillende gratis mogelijkheden.

Bekijk beweegmogelijkheden

Beweegroutes Kapellekensstraat  

Je kan kiezen tussen een lus van 690 meter (986 stappen) of een van 870 meter (1.243 stappen). Onderweg moedigen we je aan om oefeningen te doen. Je vindt op verschillende plaatsen een bord met uitleg over de oefeningen die je ter plaatse kan uitvoeren. 

Beweegtuin Komie Geire 

In de tuin van Komie Geire vind je vijf fit- en beweegtoestellen. Je kan ze vergelijken met fitnesstoestellen. Iedereen mag ze vrij gebruiken, maar ze zijn vooral geschikt voor 50-plussers. Heb je vragen over het gebruik van de toestellen? Loop dan even tot in de cafetaria van Komie Geire. De medewerkers helpen je graag verder.

Buitenfitness  

Aan de start van de Finse piste in Buul vind je een gratis buitenfitness. Er staan uitdagende toestellen om kracht- en lenigheidsoefeningen in de buitenlucht te doen. Zo heb je een complete work-out voor of na het lopen.

Wil je zien hoe je de oefeningen correct uitvoert? 

Bekijk de instructiefilmpjes  

Gepubliceerd op woensdag 1 mei 2024 om 08:33