• di 23 juli 2024 van 10:00 tot 17:00
Tuin sociaal huis
Dit is een UiTPAS activiteit.

In de Kempen zijn er heel wat mooie plekjes te vinden die het meer dan waard zijn om vereeuwigd te worden op doek. Ben jij creatief met potlood of penseel? Dan kan je elke dinsdag van juli en augustus (van 10.00 tot 17.00 uur) terecht op de vele mooie locaties in openlucht. Als je inschrijft, kan je heel de zomer komen wanneer je tijd en zin hebt.

Zomerschilderen in Olen

Op dinsdag 23 juli kan je je schildersezel opstellen in de tuin van het sociaal huis om van daaruit het stationsgebouw te schilderen. Het stationsgebouwdateert van 1878 en heeft haar karakteristiek uitzicht nog niet verloren. In 1957 werd de bediening van het station gestopt omdat het personenvervoer te weinig opbracht. Het was pas in 1996 dat het station terug in gebruik werd genomen.

In het stationsgebouw is restaurant De Coupé en volkscafé ’t Stationneke gevestigd. Deze karaktervolle bruine kroeg beschikt naast een goedgevulde bierkaart ook over een bescheiden biermuseum. Al wat met bier te maken heeft, stelt het volkscafé tentoon.

Kijken kan ook!

Tijdens de zomerschilderdagen zijn ook bezoekers van harte welkom. Je ontdekt schitterende locaties in de regio, geniet van de mooie kunstwerken en veel kunstenaars geven ook graag een woordje uitleg over hun werk.

Zomerschilderen in de Kempen

Breng zeker ook een bezoekje aan de andere locaties. Het programma van de zomerschilderdagen kan je raadplegen via www.facebook.com/zomerschilderdagen. De programmabrochures zijn gratis te verkrijgen bij Vrije Tijd, het onthaal in het gemeentehuis en de bibliotheek.

Locatie

Tuin sociaal huis
Lichtaartseweg 9 , 2250 Olen

Prijs

  • gratis

Organisatie

Vrije Tijd – Olen
Lichtaartseweg 9 , 2250 Olen