• za 23 april 2022 van 20:00 tot 20:30
Theaterzaal Het Vierde Oor
“Als Armand een Amerikaan was geweest, hadden ze zijn verhaal al zes keer verfilmd.”

Armand Swartenbroeks (°1892) was profvoetballer, nog voordat er sprake was van professionele beoefening van de sport. Hij combineerde zijn “sportcarrière” daarom met een eigen dokterspraktijk, een politieke carrière en zijn inzet als frontarts tijdens de twee Wereldoorlogen. Deze unieke combinatie van gevierde topsporter, politicus en arts, maakt dat Armands leven model kan staan voor een verhaal over naastenliefde en hoop. Wat is immers de zin van het leven, als je het leven toch niet in de hand hebt?

Met een boodschap over hoop, vrede en broederschap, is het levensverhaal van Swartenbroeks ook in 2021 nog brandend actueel.

* *

De voorstelling brengt niet enkel een verhaal van een man met een veelheid aan talenten, maar zet ook in op een multimediale prikkeling van de zintuigen.
Acteur Kevin Van Doorslaer kruipt in de huid van Armand Swartenbroeks en gaat terug in de tijd om met Armands vrienden en collega’s (Tom Audenaert, Hilde Van Wesepoel…) herinneringen op te rakelen.

De voetballen vliegen je om de oren, en door middel van videoprojectie op meerdere schermen, beleef je het hele verhaal alsof je zelf aan de zijlijn staat van het voetbalveld, of aan die van een front tijdens WOI.

***

Spel: Kevin Van Doorslaer
Regie: Yoeri Lewijze
Regieassistentie: Sam Brosens

Producent: Moody Blue Productions
Tekst: Dirk Dobbeleers & Marc Hendrickx

Locatie

Theaterzaal Het Vierde Oor
Boerenkrijglaan 51E , 2250 Olen

Reserveer

Leeftijd

vanaf 14 tot 99 jaar

Organisatie

Moody Blue Productions
H. Meeusstraat 56 , 2110 Wijnegem