Opening toeristisch seizoen: 'Het leven zoals het was in St.-Jozef Olen'

  • zo 5 mei 2024 van 13:30 tot 15:30
Tuin sociaal huis
Dit is een UiTPAS activiteit.

Op zondag 5 mei geven we het startschot voor de opening van het toeristische seizoen met een interactieve wandeling doorheen de geschiedenis van St.-Jozef Olen. Ontdek vele interessante weetjes over het station, Walter van den Broeck, pastoor Janssens, de winkeliers, Jozef Leemans en dokter Edmond Verhamme.


Wist je dat?


Wist je dat Walter van den Broeck graag ‘belleke trek’ deed bij bakkerij De Ceuster? En wist je dat de werknemers van de fabriek de eerste Olenaars waren die elektriciteit en water ter beschikking hadden in hun huizen en dan nog helemaal gratis ook? Wist je dat de omgeving van het station vroeger een echte uitgangsbuurt was? Of dat de Lichtaartseweg ‘het Shoppingpark Olen avant la lettre was’? Je zal versteld staan als je hoort welke en vooral hoeveel handelszaken de Lichtaartseweg wel heeft gekend. 


Dat en nog zoveel meer ontdek je tijdens deze wandeling.


Praktisch:  • Vertrek wandeling tussen 13.30 en 15.30 uur.

  • De wandeling is 5,5 km en toegankelijk voor buggy’s.

  • De wandeling is gratis. Inschrijven voor de wandeling kan aan de infostand van Vrije Tijd van het sociaal huis (Lichtaartseweg 9)

  • En heb je dorst tijdens de wandeling? Stop dan op één van de vele cafés op de route of nadien aan de cafés aan het station voor een lekker (streek)biertje of iets anders lekkers.

Locatie

Tuin sociaal huis
Lichtaartseweg 9 , 2250 Olen

Prijs

  • gratis

Contact

Organisatie

Vrije Tijd – Olen
Lichtaartseweg 9 , 2250 Olen