Begeleiding voor ouders die pasgeboren kind verliezen

Inhoud

Als je tijdens de zwangerschap of net na de geboorte je kindje verliest, staat de wereld plots stil. Je verdriet is vaak onzichtbaar voor de buitenwereld. Een goede hulpverlening of vangnet is dan zeer belangrijk om mentale gezondheidsproblemen te vermijden.

Daarom ondersteunen wij mee de werking van vzw Sterrenkinderen. Dit zorgnetwerk begeleidt ouders die een ongeboren of pasgeboren kind verliezen. 

Via een online chattool kan je praten met professionals. Indien nodig verwijzen de medewerkers je door naar meer intensieve hulpverlening. Daarnaast biedt de vzw de mogelijkheid om informatie en ervaringen uit te wisselen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. 

Bekijk de website van Sterrenkinderen

Vlaams inloophuis zwangerschapsverlies in Geel

In Geel is het eerste Vlaamse inloophuis geopend voor iedereen die te maken krijgt met zwangerschapsverlies. je kan er terecht voor meer informatie en je kan er praten met lotgenoten.

Het Vlaams inloophuis is gevestigd in het lokaal dienstencentrum Luysterbos in het sociaal huis in Geel. Je kan er elke twee weken op zaterdagnamiddag terecht voor gesprekken, infosessies, creatieve workshops, yogasessies, thema-avonden,... 

Raadpleeg het programma van het inloophuis

Nog meer interessante websites