Belbus

Inhoud

De belbus is een vorm van vraagafhankelijk vervoer. Het verschil met een gewone busdienst is dat de belbus enkel rijdt op verzoek. 

In onze gemeente kan je na reservatie gebruikmaken van belbus 946 Herentals-Westerlo-Olen-Hulshout-Wiekevorst.

Op de website van De Lijn kan je alle haltes terugvinden waar je de belbus kan nemen en waar je kan afstappen.

Voorwaarden

Je kan enkel met de belbus mee als er geen andere mogelijkheid is met de vaste bus of de trein. De belbus heeft ook een beperkt aantal plaatsen. Daarnaast stopt de belbus alleen aan haltes die vooraf werden aangevraagd. De belbus is dus geen taxi die van deur tot deur rijdt.

Procedure

Je kan de belbus eenvoudig telefonisch reserveren. Dit doe je maximaal 30 dagen en minimaal één uur op voorhand. Bel hiervoor naar de belbuscentrale: 03 218 14 94 tijdens de openingsuren.

Deze info moet je doorgeven:

  • Je klantennummer. Als je dit nog niet hebt maakt de medewerker van De Lijn er voor jou één aan.
  • De volledige verplaatsing die je wil maken.
  • Andere info: datum en uur van vertrek, op- en afstaphalte (deze moeten in hetzelfde belbusgebied liggen), het aantal reizigers,...

Bestaande klanten kunnen onder bepaalde voorwaarden ook online reserveren.

Om je reservatie te annuleren, telefoneer je vooraf naar de belbuscentrale. Zo vermijd je mogelijk een boete en/of schorsing.

Meer info

Op de belbus gelden de gewone vervoerbewijzen van De Lijn. Je koopt je ticket vooraf via een verkooppunt, Lijnwinkel, ticketautomaat, sms of met de app.