Beleveniswandeling 'Het leven zoals het was in St.-Jozef'

Op zondag 5 mei geven we het startschot voor de opening van het toeristische seizoen met een interactieve wandeling doorheen de geschiedenis van St.-Jozef-Olen. Ontdek vele interessante weetjes over het station, Walter van den Broeck, pastoor Janssens, de winkeliers, Jozef Leemans en nog veel meer.

Wist je dat?

Wist je dat Walter van den Broeck graag ‘belleke trek’ deed bij bakkerij De Ceuster? En wist je dat de werknemers van de fabriek de eerste Olenaars waren die elektriciteit en water ter beschikking hadden in hun huizen en dan nog helemaal gratis ook? Wist je dat de omgeving van het station vroeger een echte uitgangsbuurt was? Wist je dat de Lichtaartseweg ‘het Shoppingpark Olen avant la lettre' was? Je zal versteld staan als je hoort welke en vooral hoeveel handelszaken de Lichtaartseweg wel heeft gekend. Dat en nog zoveel meer ontdek je tijdens deze wandeling.     

 Praktisch:

  • Vertrek wandeling op zondag 5 mei tussen 13.30 en 15.30 uur.
  • De wandeling is 5,5 km lang en toegankelijk voor buggy’s.
  • De wandeling is gratis. Inschrijven kan aan de infostand van Vrije Tijd van het sociaal huis (Lichtaartseweg 9).
  • Heb je dorst tijdens de wandeling? Stop dan aan één van de vele cafés op de route of nadien aan de cafés aan het station voor een lekker (streek)biertje of iets anders lekkers.

                  

Gepubliceerd op vrijdag 29 mrt 2024 om 09:43