Bereikbaarheid Brandweerzone Kempen

Inhoud

Olen behoort tot de brandweer zone Kempen. In bepaalde situaties, waaronder bij ernstig noodweer, heb je mogelijk hulp nodig van de brandweer. 

Procedure

Iemand in levensgevaar? Bel noodnummer 112

Wanneer iemand in levensgevaar is, bel je altijd het nummer 112. Doe dit ook als er brand is in een gebouw. De noodcentrale 112 contacteert de centrale meldkamer van de brandweer, zodat je met voorrang hulp krijgt. 

Opgelet: Bel dit nummer nooit als er géén levensbedreigende situatie is. Hou dit nummer vrij zodat mensen in levensgevaar niet nodeloos moeten wachten.

Niemand in levensgevaar? Bel 1722 of vul het elektronisch formulier van brandweerzone Kempen in

nummer 1722

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert bij een voorspelde zware storm of wateroverlast het telefoonnummer 1722 voor niet-dringende interventies van de brandweer. Je hoort in de media wanneer het nummer geactiveerd is.

  • bel het nummer tijdens storm of wateroverlast als je de brandweer nodig hebt maar er geen levensgevaar is
  • wees geduldig en bel niet terug om te weten wanneer de hulpdiensten zullen aankomen.

elektronisch formulier brandweerzone Kempen

Olen behoort tot de brandweer zone Kempen. Tijdens een noodweer heeft de brandweer de handen vol met de interventies op het terrein. Er is op dat moment geen mogelijkheid om extra telefoontjes te beantwoorden. In geval van stormschade vul je best het e-loket van de brandweer in of bel - voor niet-levensgevaarlijke situaties - naar het nummer 1722. 

Opgelet: hou het noodnummer 112 te allen tijde vrij voor levensbedreigende situaties.