Budgetmeter

Inhoud

Een budgetmeter is een elektriciteits- of aardgasmeter waarbij je op voorhand betaalt voor de elektriciteit of het aardgas dat je verbruikt. Je hebt dus minder kans om schulden op te bouwen.

Een digitale budgetmeter is dezelfde meter als de gewone digitale meter. De netbeheerder stelt deze in als budgetmeter. Bij de digitale budgetmeter kan je online betalen, maar ook nog altijd via de oplaadpunten.

Heb je nog een klassieke budgetmeter? Deze werkt met een budgetmeterkaart waarop je geld kan laden. Deze opgeladen kaart steek je in de budgetmeter.

Voor wie

Je voldoet aan twee voorwaarden:

  • Ben je door je commerciĆ«le energieleverancier opgezegd en vind je geen andere leverancier, dan kom je bij Fluvius terecht, die dan als sociale leverancier optreedt.
  • Je hebt bij de sociale leverancier opnieuw een betaalachterstand opgebouwd.

Bekijk ook

Handleiding digitale budgetmeter 

Handleiding klassieke budgetmeter elektriciteit

Handleiding klassieke budgetmeter aardgas

Afhandeling

De digitale budgetmeter kan je online opladen via www.mijndigitalebudgetmeter.be.

Heb je nog een klassieke budgetmeter? Dan kan je de kaart opladen in een Fluvius-klantenkantoor. In Olen heb je nog een bijkomend oplaadpunt in het sociaal huis.

Minimale levering aardgas

Als je je budgetmeter aardgas niet meer kan opladen, hoef je niet in de kou te blijven zitten. De Vlaamse overheid kan van 1 november tot 1 april zorgen voor een minimale levering als je jouw budgetmeter voor aardgas niet kan opladen.
 
Op de website van Vlaanderen vind je alle bedragen en voorwaarden.