Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 september.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Corona

Eind vorig jaar ontstond er in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (COVID-19). Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid in heel wat andere landen en regio's. Ook België werd zwaar getroffen. De Nationale Veiligheidsraad voerde gedurende enkele maanden heel wat strenge maatregelen in. Onze vrijheid werd tijdelijk drastisch ingeperkt. Inmiddels is het virus wat teruggedrongen. Versoepelingen geven ons stap voor stap terug meer mogelijkheden.
 
Het lokaal bestuur staat in nauw overleg met de dienst noodplanning van de federale overheid en er is nauwe coördinatie op het niveau van Neteland. We houden de situatie nauwgezet in de gaten en nemen actie wanneer dat nodig is. Alertheid blijft aan de orde.

Respecteer de zes gouden regels: 

 1. Was regelmatig je handen met water en zeep. Geef geen hand of kus bij een begroeting. Hoest of nies in je elleboog.
 2. Hou anderhalve meter afstand. Dit geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden, kinderen jonger dan twaalf onder elkaar en mensen uit de bubbel. Draag een mondmasker waar verplicht of aangewezen.
 3. Neem extra voorzorgsmaatregelen bij mensen in een risicogroep
  • mensen ouder dan 65
  • mensen met diabetes type 2 in combinatie met obesitas en/of problemen met hart, longen of nieren
  • mensen met problemen met hart, longen of nieren
  • mensen die gevoelig zijn voor infecties). 
 4. Vanaf 29 juli ontmoet je als gezin maximaal vijf vaste mensen in je sociale bubbel (-12 jaar niet meegerekend) voor de komende vier weken.
 5. Evenementen met publiek mogen doorgaan met 100 mensen indoor en 200 mensen outdoor. Een mondmasker is er verplicht.
 6. Doe je boodschappen alleen en maximaal 30 minuten.

Hieronder lees je de laatste updates.

Openingsuren & contact

LCP