De Lijn en derdebetalerssysteem

Inhoud

Met het busvervoer van De Lijn kan je je eenvoudig verplaatsen naar je werk, school of een andere gewenste locatie.

Plan je route

Het nieuwe net van De Lijn: hoe zit dat in Olen?

Vanaf 6 januari 2024 kan je in onze gemeente slimmer de fiets, bus of trein combineren. Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.

In onze regio verandert er heel wat: nieuwe lijnen maken hun intrede. Bestaande lijnen krijgen nieuwe nummers. Andere routes zorgen ervoor dat jij naar nieuwe buurten en locaties kan.  

Op drukke assen rijden er voortaan meer bussen. Op plaatsen waar de vraag naar openbaar vervoer minder groot is, kan je rekenen op flexbussen. Dat zijn de vroegere belbussen. Je kan de flexbussen reserveren via de Hoppinapp, -website of -centrale (0800 12 2 12).  

Meer info over het nieuwe net

regiofolder nieuwe net in de Kempen1 Mb(pdf)

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van De Lijn heb je vanaf de leeftijd van zes jaar een geldig vervoersbewijs nodig. 

Kostprijs

Op de website van De Lijn vind je info over de kostprijs van tickets en abonnementen. Kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis.

Tussenkomst Buzzy Pazz

Het lokaal bestuur Olen voorziet een tussenkomst bij de aankoop van een Buzzy Pazz. Dat is een abonnement voor jongeren van 6 tot en met 24 jaar.

Dankzij het derdebetalerssyteem tussen het lokaal bestuur en De Lijn betaal je als Olenaar 22% minder voor de Buzzy Pazz. Je krijgt de korting automatisch bij aankoop van een nieuw abonnement. De dienst Abonnementen weet aan de hand van je postcode dat je recht hebt op de korting. 

Wil je ook van de bijkomende gezinskorting van De Lijn genieten? Vraag dan een bewijs van gezinssamenstelling op. Je ontvangt het attest vervolgens digitaal. Wil je het liever op papier ontvangen? Kies dan bij aanmelden voor ‘Ik wil verdergaan zonder gebruik van een digitale sleutel’. Kan je niet goed overweg met een computer? Dan kan je het attest ook na afspraak via 014 27 95 10 ophalen bij Burgerzaken. Vervolgens kan je het aan De Lijn bezorgen.

Attest gezinssamenstelling