De Week voor Goed Eten: ook in Olen

Toegang tot voldoende gezond eten is een recht, geen voorrecht. In het licht van toenemende honger, overgewicht en een veranderend klimaat kunnen we er niet langer aan voorbijgaan. Om dat recht op goed eten waar te maken organiseert Rikolto van 10 tot 16 januari de Week voor Goed Eten.

De campagneweek wil je vooral bewustmaken van de duurzaamheid van onze voedselketen: beginnende bij boeren wereldwijd tot in
jouw winkelkar.

Ook de Olense bib en de Klimaatmakers doen mee.

Themastandje

In het themastandje van de bib vind je van 10 tot 16 januari prettige en hoopvolle lectuur over dit thema: van landbouw en groenten uit eigen tuin tot ecologisch koken en voedseloverschot beperken.

Traktatie op zaterdag 15 januari

Het thema van de campagne sluit bovendien naadloos aan op de doelstelling van onze Klimaatmakers. Daarom dat de Klimaatmakers je op zaterdag 15 januari tussen 10.00 en 12.00 uur trakteren op een lekkere versnapering in de bib. Wat het wordt, blijft nog een verrassing. We kunnen wel al verklappen dat onze Klimaatmakers zich hebben bekwaamd in het koken met overschotten.

Kom je Rikolto-lepel halen

Tijdens de Week van Goed Eten kan je een gratis Rikolto-lepel krijgen in de bib. Elke lepel staat symbool voor goed eten en de wens dat dat een universeel basisrecht wordt. Elke lepel is een persoonlijke uitnodiging om er werk van te maken. Geef hem aan je mama, je beste vriend, liefste buur,… Kortom: aan iedereen die goed eten belangrijk vindt, met de vraag om het recht op goed eten te steunen met een gift.

Ga ook eens kijken naar www.rikol.to/olen. Je vindt er een overzicht van de Olense acties.

De ‘Week voor Goed Eten is een initiatief van Rikolto (het vroegere Vredeseilanden). Het vervangt de vroegere campagne. Je zal dus geen ‘mannekes’-sleutelhangers of andere gadgets meer kunnen kopen aan de ingang van de lokale supermarkten. Wel zal je Rikolto op andere manieren zien opduiken.

Gepubliceerd op maandag 27 dec 2021 om 10:48