Eén jaar UiTPAS

Sinds 1 januari 2023 trekken we er samen op UiT. Heb jij ook al een UiTPAS in huis? Breng een bezoek aan de bib, het zwembad, een sportkamp of tal van andere jeugd-, sport- of culturele activiteiten en spaar punten die je kan inruilen voor leuke cadeaus of kortingen.

Enkele cijfers

  • 895 Olenaars hadden op 31 december 2023 een UiTPAS. Dat is 6,81% van onze inwoners.
  • 464 Olenaars of 52% van de Olense UiTPAS-houders spaarden minstens één punt in Olen of de regio Kempen door deel te nemen aan activiteiten.
  • Het omruilen is nog minder goed ingeburgerd. Slechts 25 personen of 5,3% van de pashouders ruilden punten in voor een voordeel.

UiTPAS met kansentarief

Bepaalde mensen die het financieel minder breed hebben, hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. De pas ziet er hetzelfde uit, maar geeft in de 21 gemeenten van de UiTPAS regio Kempen recht op een kortingstarief.

Met een UitPAS met kansentarief betaal je slechts 20% van de deelnameprijs. De overige 80% wordt als volgt verdeeld:

  • De gemeente waar de pashouder woont, betaalt 40% terug aan de vereniging. Voor een Olenaar zijn wij dat, voor een inwoner van bijvoorbeeld Geel, komt Stad Geel tussen.
  • De overige 40% is normaal gezien ten laste van de vereniging zelf. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze Olense verenigingen evenveel inkomsten blijven ontvangen, betalen wij hen dat deel terug. In 2023 ging dat in totaal over 2.205,20 euro.

Een succesverhaal door onze partners

Het afgelopen jaar kozen maar liefst 23 Olense verenigingen ervoor om UiTPAS-partner te worden. Hier zijn we heel erg blij mee. Samen moedigen we onze inwoners aan om het vrijetijdsaanbod te verkennen en hieraan deel te nemen.

Bekijk hier onze UiTPAS-partners

Gepubliceerd op donderdag 15 feb 2024 om 12:10

Thema's