Aanleg glasvezelnetwerk door Fiberklaar

Startdatum: 07-08-2022
Fiberklaar legt sinds augustus 2022 een glasvezelnetwerk aan in heel onze gemeente. Dit netwerk bestaat uit een dunne draad van glas - ook wel fiber genoemd - en moet zorgen voor snel, stabiel en vrijwel onbeperkt dataverkeer.

Inwoners en bedrijven die in een aansluitbaar gebied wonen, hebben de keuze om - geheel vrijblijvend - hun woning of pand gratis te laten aansluiten op het fibernetwerk. Als netwerkbedrijf biedt Fiberklaar zelf geen internetdiensten aan. Het is een open netwerk dat internetproviders kunnen huren om zo hun diensten aan te bieden.

Wil je weten of jouw woning of zaak ook in aanmerking komt voor de dienstverlening van Fiberklaar? Ontdek het hier.

Welke werken vinden er plaats?

De glasvezelkabel wordt aangelegd in de zone naast de rijweg. Dit kan de berm, het voet- of fietspad zijn naargelang de situatie. 

Wanneer en waar wordt er gewerkt?

Alle straten in het aansluitbaar gebied komen aan de beurt. De start is voorzien vanaf maandag 8 augustus. Herentalseweg, Hezewijk en Stadsestraat komen als eerste aan bod. De werken schuiven geleidelijk verder op richting het centrum. In O.-L.-V.-Olen en St.-Jozef-Olen starten de werken in de loop van september. De totale werken duren ongeveer een half jaar. Buurtbewoners ontvangen te gepasten tijde een brief van de aannemer. Heb je meer vragen over de planning, neem dan contact op met de aannemer via circet@fiberklaar.be of 03 808 82 21.

Welke hinder is er?

  • Er wordt telkens gewerkt aan één straatzijde. Van zodra die is afgewerkt, wordt er - indien nodig - gewerkt aan de andere zijde.
  • De verkeerssituatie hangt af van de straat waarin er gewerkt wordt. Waar nodig geldt er een omleiding voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer. 
  • De aannemer zorgt ervoor dat woningen en handelaars maximaal toegankelijk blijven tijdens de werken. De opritten en/of garages kunnen gedurende maximaal twee dagen niet gebruikt worden.
  • Indien nodig wordt er ook een tijdelijk parkeerverbod ingevoerd op de parkeerstroken in een straat zodat het duidelijk is waar en wanneer je ergens niet mag parkeren.
  • Na de werken blijft er wit zand achter op de stoep. Dit mag je niet wegvegen. Dit zand dient om de klinkers/tegels vast te zetten en zal door de regen en door de voetgangers verder tussen de klinkers/tegels komen.

Info voor bewoners

Buurtbewoners krijgen op gepaste tijdstippen informatie in hun brievenbus. Deze communicatie gebeurt rechtstreeks via Fiberklaar en aannemer Circet.

Zodra de werken bijna starten in je buurt, komt de aannemer sowieso nog bij jou langs. De personen die bij je langskomen zijn medewerkers van aannemer Circet. Zij werken in opdracht van Fiberklaar. Ze dragen een fluohesje met het Fiberklaar-logo en hebben een badge. 

Contact

Alle communicatie verloopt rechtstreeks via Fiberklaar.

Extra info

Status
Lopend

Commentaar

Info voor bewoners

Buurtbewoners krijgen op gepaste tijdstippen informatie in hun brievenbus. Deze communicatie gebeurt rechtstreeks via Fiberklaar en aannemer Circet.

Zodra de werken bijna starten in je buurt, komt de aannemer sowieso nog bij jou langs. Als je nog niet intekende op de fiberaansluiting, kan je daar op dat moment indien gewenst nog voor kiezen. De personen die bij je langskomen zijn medewerkers van aannemer Circet. Zij werken in opdracht van Fiberklaar. Ze dragen een fluohesje met het Fiberklaar-logo en hebben een badge. 

Laatste wijziging: vrijdag 17 mrt 2023 om 11:53