Fietsostrade F105

Inhoud

Fietsostrades liggen langs rechtlijnige infrastructuren zoals spoorwegen, autosnelwegen en kanalen. Samen met de elektrische fiets maken ze verdere bestemmingen vlot bereikbaar.

Provincie Antwerpen is momenteel bezig met de aanleg van fietsostrade F105 Herentals-Leopoldsburg. De fietsostrade ligt langs spoorlijn 15 (verbinding Antwerpen-Hasselt) en begint aan het station van Herentals en loopt via Olen, Geel en Mol tot in Balen. Zodra de fietsostrade volledig klaar is, kan je over een totale afstand van 36 kilometer dwars door de Kempen fietsen in beide richtingen. Voor de fietsostrade werden negen fietsbruggen en twee fietstunnels aangelegd. 

Voorwaarden

  • Een fietsostrade draagt bij aan veilige, vlotte en comfortabele fietsverbindingen.
  • Ze biedt zachte weggebruikers de mogelijkheid om zich over lange afstanden te verplaatsen.
  • Fietsostrade F105 loopt door drie kleinere stedelijke gebieden met heel wat werk- en schoolbestemmingen en is zo ideaal voor woon-werk- en woon-schoolverkeer.

Meer info

Wil je weten welke stukken van fietsostrade F105 momenteel al befietsbaar zijn?

Je vindt de laatste stand van zaken op de website van provincie Antwerpen.

Voor wie

Voor zachte weggebruikers.

Bekijk ook

Naast fietsostrade F105 loopt er nog een fietsostrade over Olens grondgebied: de F5 Antwerpen-Herentals-Hasselt. Deze loopt langs het Albertkanaal en maakt aan beide zijden gebruik van het jaagpad.

Je kan het volledige netwerk fietsostrades hier bekijken.