Fietsostrade F105

Inhoud

F105 Herentals - Leopoldsburg

Provincie Antwerpen is momenteel bezig met de aanleg van fietsostrade F105 Herentals-Leopoldsburg. De fietsostrade begint aan het station van Herentals en loopt via Olen, Geel en Mol tot in Balen. Het gedeelte tussen Herentals en Olen is inmiddels klaar.
 
De realisatie van deze fietsostrade draait op volle toeren. Wil je de vorderingen verder opvolgen of bekijken waar je al kunt fietsen? 
 
 
 

Ook voetgangers en andere zachte weggebruikers welkom

Deze fietsostrade wil een vlotte, veilige en comfortabele verbinding bieden voor alle zachte weggebruikers. Dat betekent dat ook voetgangers, inlineskaters, steps, scootmobiels,… welkom zijn.

Enkele afspraken:

  • De snelheid is beperkt tot 30 km per uur.
  • De gebruikers van de fietsostrade mogen elkaar niet in gevaar brengen en niet hinderen.
  • Wees dubbel voorzichtig als je kinderen voorbijsteekt.
  • Fietsostrades zijn er voor jong en oud, met of zonder beperking, met of zonder (elektrische) ondersteuning, steeds met respect voor elkaar.

Deze afspraken gelden voor het stukje van de fietsostrade in Olen. Informeer best bij het lokaal bestuur van Herentals, Geel, Mol of Balen naar de regels op hun grondgebied.

F5 Antwerpen-Herentals-Hasselt

Naast fietsostrade F105 loopt er nog een fietsostrade over Olens grondgebied: de F5 Antwerpen-Herentals-Hasselt. Deze loopt langs het Albertkanaal en maakt aan beide zijden gebruik van het jaagpad.

Benieuwd naar meer?

Op de website van de provincie Antwerpen vind je een overzicht van alle fietsostrades in onze provincie.