Ga mee voor een rookvrije toekomst

Wil je dat jouw kinderen straks in een rookvrije omgeving kunnen opgroeien? Ja, toch? Daarom zetten we samen de stap naar een rookvrije toekomst.

Generatie Rookvrij

Al sinds mei 2021 neemt onze gemeente deel aan “Generatie Rookvrij”. Samen met andere organisaties en inwoners streven we naar een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te beginnen met roken of vapen.

Als we hier samen onze schouders onder zetten, kunnen we ervoor zorgen dat onze Olense kinderen in de toekomst deel zullen uitmaken van de eerste rookvrije generatie.

Help ons “Generatie Rookvrij” tot een goed einde te brengen

Wat kan jij doen om de campagne tot een goed einde te brengen?

Ben je zelf een roker?

  • Rook niet in de omgeving en in het zicht van kinderen. Zo kan je in een schoolomgeving bijvoorbeeld aan de school vragen waar je wel mag roken op een plaats waar de leerlingen jou niet zien.
  • Denk je soms aan stoppen met roken? Er zijn regelmatig rookstopcursussen in de buurt. Meer weten? Contacteer een medewerker van Komie Geire, 014 26 41 14, komie.geire@olen.be.

Rook je niet?

  • Maak de campagne Generatie Rookvrij mee bekend door erover te praten met vrienden, kennissen, aan de schoolpoort,…
  • Als er mensen in jouw omgeving roken kan je hen aanmoedigen om te stoppen met roken. Sommigen kunnen dat extra duwtje in de rug gebruiken.
Gepubliceerd op maandag 23 jan 2023 om 14:52