Gezond binnen, dat lucht op

We brengen heel wat van onze tijd binnen door. Een gezonde binnenlucht is daarom ook heel belangrijk voor je gezondheid. Met deze vier basisregels kom je al een heel eind. Dat lucht op, toch?

Zorg voor verse lucht in je huis 

Verse lucht is een must. Gebruik je ventilatiesysteem, laat ventilatieroosters open of zet een raam op een kier. Zet daarnaast je raam wijd open bij activiteiten die veel vocht produceren zoals douchen, de was drogen of poetsen. Ook als je bezoek ontvangt, is het nodig om te verluchten.  

Beperk vervuilende stoffen in huis 

Vervuilende stoffen beperk je best zoveel mogelijk. Luchtverfrissers, geurkaarsen en wierookstokjes kan je daarom best vermijden. Rook niet binnen. Roken vervuilt de binnenlucht dramatisch. Verluchten helpt in dit geval ook niet om de schadelijke stoffen te doen verdwijnen. 

Vermijd CO-vergiftiging en laat je verwarmingstoestel nakijken 

Koolstofmonoxide of CO is een gevaarlijk gas dat vrijkomt bij slechte verbranding van gas, hout, mazout, kolen en petroleum. Laat je verwarmingsketel jaarlijks controleren door een vakman. Zorg voor voldoende verse lucht tijdens het gebruik van verwarmingstoestellen met verbranding.  

Bekijk nog meer tips.  

Gepubliceerd op woensdag 25 okt 2023 om 13:11

Thema's