Fiets van Herentals naar Olen over gloednieuwe fietsostrade F105

De fietsostrade F105 Herentals-Balen tussen Herentals en Olen is volledig klaar. Een traject goed voor vijf kilometer waarbij je over maar liefst vijf fietsbruggen en door een fietstunnel fietst. Hiermee is al 23 km van de 36 kilometer lange fietsostrade befietsbaar.

Mooie toevoeging aan bestaande fietsinfrastructuur

De fietsverbinding is een mooie toevoeging aan de bestaande fietsinfrastructuur in Olen. Nu het deel Olen-Herentals volledig klaar is, kunnen onder meer werknemers en studenten zich voortaan probleemloos veilig en snel verplaatsen tussen Olen en Herentals. 

In Olen strekt de fietsostrade zich uit van Doffen tot aan het kruispunt van Langstraat met Grensstraat. Van zodra de fietsostrade volledig klaar is fiets je van aan het station van Herentals via Olen, Geel en Mol tot in Balen.

Wil je de vorderingen verder opvolgen of bekijken waar je al kunt fietsen? Meer info op de website van Fietssnelwegen

Geen autoverkeer meer in deel Langstraat

Opgelet: door de komst van de fietsostrade is Langstraat vanaf het kruispunt met Meirenstraat tot het kruispunt met Grensstraat voortaan een fietsstraat. Dit betekent dat auto's er maximaal 30 km per uur mogen rijden en ze ook fietsers niet mogen voorbijsteken.

Zie je op de fietsostrade zelf een voertuig, dan is dit een eigenaar van een perceel dat enkel te bereiken is via de fietsostrade. Deze eigenaars beschikken over een vergunning.

Wie mag gebruikmaken van de fietsostrade?

De fietsostrade wil een vlotte, veilige en comfortabele verbinding bieden voor alle zachte weggebruikers. Dat betekent dat ook voetgangers, inlineskaters, steps, scootmobiels,… welkom zijn.

Enkele afspraken:

  • De snelheid is beperkt tot 30 km per uur.
  • De gebruikers van de fietsostrade mogen elkaar niet in gevaar brengen en niet hinderen.
  • Wees dubbel voorzichtig als je kinderen voorbijsteekt.
  • Fietsostrades zijn er voor jong en oud, met of zonder beperking, met of zonder (elektrische) ondersteuning, steeds met respect voor elkaar.

Deze afspraken gelden voor het stukje van de fietsostrade in Olen. Informeer best bij het lokaal bestuur van Herentals, Geel, Mol of Balen naar de regels op hun grondgebied.

Gepubliceerd op woensdag 22 jun 2022 om 15:32