Het Olens Broek

Inhoud

Het Olens Broek is een prachtig natuurreservaat. Het domein biedt een variatie aan biotopen en de wandelaars beschikken er over een aangelegd wandelpad op plaatsen die in de winterperiode soms minder gemakkelijk toegankelijk zijn. Zij kunnen hierdoor genieten van een brok natuur in de Olense Netevallei.

In het noorden wordt het Olens Broek begrensd door de Kleine Nete en door de stuifduinen van de Kempense heuvelrug. In het westen paalt het aan het natuurgebied Langendonk (Herentals). In het zuiden bevindt zich de landelijke bewoningskern van De Bleek, terwijl een aantal weilanden van de Roerdompstraat de oostelijke grens vormen.

Aan de overkant van de Kleine Nete vormt het Olens Broek een geheel met de vennen rond de Snepkensvijver. Binnen een straal van vijf kilometer liggen de Vlaamse natuurreservaten Zwart Water, Kempense Heuvelrug en Mosselgoren en de reservaten De Zegge, Neerhelst en Snepkensvijver.

Wandelen

Voor een wandeling doorheen het Olens Broek kan je beroep doen op een gids van Natuurpunt. Er lopen verschillende wandelknooppunten door het gebied. De wandeling Koperdorppad doorkruist ook een stuk van het Olens Broek.

Iets organiseren in het Olens Broek?

Het Olens Broek is een natuurreservaat dat zich uitstekend leent voor buitenactiviteiten. Alle activiteiten die plaatsvinden in het Olens Broek moet je vooraf aanvragen bij het Agentschap Natuur en Bos. Het aanvraagformulier kan je opvragen bij Vrije Tijd.