Leer je buren beter kennen met Hoplr

Inhoud

Hoplr is een digitaal netwerk dat buurtbewoners dichter bij elkaar wil brengen. Je kan de buurtwebsite hoplr bijvoorbeeld gebruiken om:

  • je buren beter te leren kennen
  • een garageverkoop of buurtfeest aan te kondigen
  • een berichtje te plaatsen over bijvoorbeeld een weggelopen huisdier, je zoektocht naar een babysit,…
  • hulp te vragen bij een karweitje
  • een ladder of kruiwagen te lenen van een buur
  • inbraak- of verkeersmeldingen te plaatsen

Er zijn in Vlaanderen al heel wat buurten actief waar hoplr zijn nut bewezen heeft. Bekijk het filmpje van Hoplr voor meer informatie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Meld je aan op www.hoplr.com

Geef je adres in en Hoplr verbindt je met de juiste buurt. Nadien kan je onmiddellijk lezen wat er in jouw buurt allemaal gebeurt en kan je berichtjes plaatsen, een chat starten, de kalender raadplegen,... Je krijgt enkel toegang tot jouw buurt. Op deze manier is het veilig en betrouwbaar.

Welke Hoplr-buurten zijn er in Olen?

  • Sint-Jozef Olen 
  • AchterOlen
  • Olen-Centrum

Laat weten dat je er bent voor jouw buur

In Hoplr kan je duidelijk aangeven dat buren jou om hulp mogen vragen. Je kan Hoplr ook gebruiken om zelf een hulpvraag te stellen. Op deze manier tonen we dat we er zijn voor mekaar.

Burenhulp bieden (hulpaanbod)

In je Hoplr-profiel kan je aangeven wat voor hulp je kan bieden, zoals boodschappen doen, hulp bij computerproblemen, klusjes, gezelschap… Je kan burenhulp tijdelijk uitschakelen wanneer je even niet beschikbaar bent.

Burenhulp zoeken (hulpvraag)

Als je hulp nodig hebt, kan je je hulpvraag in de Hoplr-buurt stellen of het hulpaanbod in de buurt bekijken.

Als je een hulpvraag liever niet met de hele Hoplr-buurt deelt, kan je ook het hulpaanbod in de buurt bekijken en rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder via een privéchat.

Heb je zelf geen computer of weet je niet hoe je eraan moet beginnen? De medewerkers van Komie Geire helpen je met veel plezier verder.

Koop lokaal en ga op zoek naar Olense handelaars

Ook lokale handelaars spelen een belangrijke rol in jouw buurt: ze nemen de tijd voor hun klanten, ze sponseren het lokale verenigingsleven,… Daarom verdienen ook zij een plekje op Hoplr. En zeker in deze moeilijke tijden hebben ze jouw steun meer dan nodig.

De lokale gids biedt een overzicht van handelaars, verenigingen en organisaties die zich in Olen registreerden. Je kan deze gids met uitgebreide zoekfunctie raadplegen via ‘Meer’ (bovenaan de site of onderaan in de app).

Gerelateerde items