Huiswerkbegeleiding

Inhoud

Sommige kinderen hebben het moeilijk op school en kunnen extra begeleiding goed gebruiken. Deze kwetsbare kinderen hebben nood aan iemand die een brug slaat tussen school en thuis. Met het Brugfigurenproject zorgt het Rode Kruis op school of bij de gezinnen thuis voor extra begeleiding. De begeleiders helpen de kinderen bij huistaken, maar ook bij activiteiten in de klas. Zo verkleinen ze mee de kloof en blijft onderwijs een belangrijke hefboom om kinderen betere toekomstkansen te geven.

Je kan huiswerkbegeleiding aanvragen via de school van je kind.

Word zelf ook brugvrijwilliger

Heb je wekelijks een beetje tijd vrij en heb je interesse om een kind te begeleiden bij zijn schoolse activiteiten? Word dan zelf ook vrijwilliger en help een kindje met zijn huiswerk.

Je hoeft geen pedagogisch diploma te hebben of een professor te zijn in rekenen of taal. Wel moet je een warm hart hebben voor kinderen en graag samen met hen op een positieve manier bezig zijn met schoolse activiteiten.

Wil jij ook een verschil maken voor een kind in één van de vijf Olense scholen? Neem vrijblijvend contact op met het Rode Kruis Olen, 0471 35 08 05 of socialehulpverlening@olen.rodekruis.be.