Hulpmiddelengids zelfstandig thuis wonen

Inhoud

Een student van de Thomas More hogeschool ontwikkelde in 2016 als stageopdracht voor het lokaal bestuur een gids met een overzicht van allerlei hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen zorgen voor extra veiligheid en laten toe dat iemand met dementie of geheugenproblemen langer zelfstandig kan blijven wonen. Je krijgt ook heel wat tips en weetjes over dementie en geheugenproblemen.

Hoe is de gids opgebouwd?

De gids geeft per hulpmiddel aan hoe het werkt, wat het ongeveer kost en waar je het kan vinden. De hulpmiddelen zijn onderverdeeld in verschillende kamers. Elke kamer heeft een eigen kleur. Je vindt ook ontspanningsmogelijkheden voor personen met dementie of geheugenproblemen onder het luikje ontspanning. Tot slot staan er nog enkele nuttige apps opgesomd.

Niet alleen de duurdere, speciale aanpassingen komen aan bod, maar ook de hulpmiddelen die je gewoon bij de doe-het-zelf-zaak kan aankopen. 

Hulmiddelengids (laatste update oktober 2019)2,5 Mb(pdf)

Deze gids wordt niet ge├╝pdatet. Voor recente informatie over hulpmiddelen kan je terecht bij de thuiszorgwinkels en de diensten ergotherapie van je ziekenfonds.