Klimaatmakers Olen

De Klimaatmakers zijn een groep geëngageerde burgers die samen de handen uit de mouwen steken om mee te helpen met de klimaatdoelstellingen voor 2030 (40% CO2 reductie). Vanuit een passie van duurzaamheid zoeken we samen naar initiatieven waarbij we van eigen Omgeving en van onze Olense gemeente een klimaatvriendelijke regio kunnen maken.
Samen dromen, durven.. Maar zeker ook doen!

Onze 5 Klimaatmakers-werkgroepen:

 • Groen & Ontharding
  In een tijd waar stedelijke ontwikkeling en verharding de natuur bedreigen, is het belangrijk om terug te keren naar een evenwicht met de natuur.
 • Voeding & Consumeren
  Door bewust te kiezen voor gezonde voeding en verantwoorde consumptie, kunnen we niet alleen onze eigen gezondheid verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.
 • Energie & Wonen
  Door bewust te kiezen voor energiebesparende maatregelen en duurzame energiebronnen, kunnen we bijdragen aan een duurzamere toekomst en onze energierekening verlagen
 • Mobiliteit
  Door te kiezen voor duurzame en efficiënte vervoersmiddelen, kunnen we bijdragen aan een schoner milieu en een gezonder leven.
 • Bedrijven
  Bedrijven hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om te werken aan een duurzamere toekomst door duurzame praktijken en innovaties te implementeren.

Sociale media

Beheer je vereniging