Larumseweg tweeënhalve week onderbroken voor vervangen Berlijnse kussens

Vanaf maandag 9 oktober vinden er werken plaats ter hoogte van het kruispunt Larumseweg met Weier en Keizershofstraat. Medewerkers van Technische Dienstverlening vervangen er in die periode de Berlijnse kussens door betonnen exemplaren.

Hinder

  • Het kruispunt Larumseweg met Weier en Keizershofstraat gaat van maandagochtend 9 tot woensdagavond 25 oktober dicht voor gemotoriseerd verkeer. Je volgt een omleiding via Gerhagen-Krentzen-Oevelseweg-Stationstraat.
  • Zwaar verkeer van meer dan 5,5 ton volgt vanaf de Westelijke Ring in Geel een omleiding via Antwerpseweg, Herentalseweg en Geelseweg.
  • Fietsers ondervinden geen hinder. Zij kunnen Larumseweg tijdens de werken gewoon gebruiken.

  • Buslijn 15b volgt in de richting van Geel en Herentals een aangepaste route. Halte Larumseweg - in sommige gevallen bijkomend haltes Boekel Kerk en Post - wordt tijdelijk niet bediend. Stippel vooraf je route uit via de routeplanner van De Lijn.

15b richting Herentals (1)100,5 Kb(pdf)

15b richting Herentals (2)89,5 Kb(pdf)

15b richting Herentals (3)87,8 Kb(pdf)

15b richting Geel (1)89,6 Kb(pdf)

15b richting Geel (2)92 Kb(pdf)

15b richting Geel (3)88,6 Kb(pdf)

Waarom deze werken?

Enkele jaren geleden werden er Berlijnse kussens – kunststoffen verkeersdrempels op elk rijvak - geplaatst aan het kruispunt van Larumseweg met Keizershofstraat en Weier. Het kruispunt maakt deel uit van een veelgebruikte fietsroute van en naar basisscholen de Kriebel en De Knipoog. De kunststoffen kussens moeten ervoor zorgen dat zachte weggebruikers veilig het kruispunt kunnen oversteken.

Inmiddels zijn de kussens versleten waardoor ze nu vervangen worden door betonnen exemplaren. Deze gaan langer mee en hebben hetzelfde effect.

Waarom duren de werken tweeënhalve week?

De kussens vervangen is geen groot werk. Dit duurt slechts enkele dagen.

Om de nieuwe kussens vast te leggen, verankeren we ze in beton. Beton moet standaard enkele weken uitharden. Het is door deze uithardingstijd dat het kruispunt tweeënhalve week dicht moet.

Het kan dus perfect zijn dat het kruispunt nog dicht is, zonder dat je er veel beweging van arbeiders opmerkt. In deze periode is het beton aan het uitharden.

We plaatsen enkele weken voor de start van de werken op een aantal strategische plaatsen aankondigingsborden. Zo brengen we ook passanten van andere gemeenten tijdig op de hoogte van de werken. Ook de stad Geel lichten we in over de werken. De mensen in de directe omgeving krijgen een bewonersbrief.

Gepubliceerd op maandag 4 sep 2023 om 09:00