Wacht niet langer om je 'Mijn Verbouwlening' aan te vragen

Met de 'Mijn VerbouwLening' van de Vlaamse Overheid kan je renovatiewerken financieren. Op dit moment bedraagt de rentevoet 2,25%, Dit is een korting van 3% op de wettelijke rentevoet. Begin 2024 zal de rentevoet terug aangepast worden. Wacht dus niet langer om een aanvraag in te dienen.

Een goed geïsoleerde woning is een eerste stap naar een energiezuinige woning. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat via het dak, de muren en de vloer. Isoleren, maar ook ramen met hoogrendementsglas verhogen het comfort in je woning en zorgen voor een aanzienlijk lager energieverbruik.

Mijn VerbouwLening

Mijn VerbouwLening is een initiatief van de Vlaamse Overheid waarmee je renovatiewerken kan financieren. Naast isolatiewerken, kan je ook lenen voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, binnenrenovatie of het veilig maken van de elektriciteit, …

Ontdek welke renovatiewerken in aanmerking komen.

Weetjes over Mijn Verbouwlening

  • Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.
  • Je kan maximaal 60.000 euro lenen aan de hand van goedgekeurde offertes.
  • De looptijd van de lening bedraagt maximaal 25 jaar.
  • Je betaalt geen dossierkosten.

Het woon- en energieloket kan je helpen met de aanvraag. Maak vooraf een afspraak via Omgeving op het nummer 014 27 95 08. Een afspraak duurt, afhankelijk waarvoor je wil langskomen 30 minuten (voor advies, info of begeleiding) of 1 uur (voor het indienen van een premie of lening).

Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Gepubliceerd op maandag 20 nov 2023 om 18:53