Een 'Mijn VerbouwLening' nodig? Een aanvraag indienen kan enkel nog online

Sinds februari kan je Mijn VerbouwLening enkel nog online aanvragen. Lukt het je niet om de aanvraag digitaal in te dienen? Het Woon- en energieloket kan je helpen met je kredietaanvraag. De rentevoet werd aangepast naar 2,75%.

Een goed geïsoleerde woning is een eerste stap naar een energiezuinige woning. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat via het dak, de muren en de vloer. Isoleren, maar ook ramen met hoogrendementsglas verhogen het comfort in je woning en zorgen voor een aanzienlijk lager energieverbruik.

Mijn VerbouwLening

Mijn VerbouwLening is een initiatief van de Vlaamse Overheid waarmee je renovatiewerken kan financieren. Naast isolatiewerken, kan je ook lenen voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, binnenrenovatie of het veilig maken van de elektriciteit, …

Ontdek welke renovatiewerken in aanmerking komen.

Weetjes over Mijn Verbouwlening

  • Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.
  • Je kan maximaal 60.000 euro lenen aan de hand van goedgekeurde offertes.
  • De looptijd van de lening bedraagt maximaal 25 jaar.
  • Je betaalt geen dossierkosten.
  • De rente bedraagt sinds 24 februari 2,75%.

Mijn VerbouwPremie in combinatie met Mijn VerbouwLening

Sinds 1 januari dit jaar moet je bij de aanvraag van Mijn VerbouwPremie aanduiden of je voor deze investering een Mijn VerbouwLening hebt aangevraagd. De premie zal dan gebruikt worden als vervroegde afbetaling van je Mijn VerbouwLening.

Het woon- en energieloket kan je helpen bij de aanvraag van een Mijn VerbouwLening en/of Mijn VerbouwPremie. Maak vooraf een afspraak via Omgeving op het nummer 014 27 95 08. Een afspraak duurt, afhankelijk waarvoor je wil langskomen 30 minuten (voor advies, info of begeleiding) of 1 uur (voor het indienen van een premie of lening).

Gepubliceerd op maandag 26 feb 2024 om 11:21