MOEF! Neteland zoekt rijcoaches

Binnenkort biedt Neteland kwetsbare jongeren uit Olen, Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Vorselaar betaalbare rijopleidingen aan. Om alles in goede banen te leiden, zijn we nog op zoek naar een veertigtal vrijwilligers die willen oefenen met de jongeren.

Voor kwetsbare jongeren is het halen van een rijbewijs niet evident. Ze hebben vaak geen financiƫle middelen om een rijopleiding te betalen, hebben geen auto ter beschikking en/of hebben niemand om hen te begeleiden.

Geen rijbewijs betekent ook dat de kansen van de jongeren op de arbeidsmarkt sterk verminderen. Heel veel werkgevers verwachten dat ze een rijbewijs hebben en heel wat industrieterreinen in regio Neteland zijn ook niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met Moef! Neteland en onze activeringsdienst van Neteland Zorg & Welzijn willen we hier iets aan doen. Samen met KWB en de Kempische Rijschool bieden we kwetsbare jongeren binnenkort een haalbaar pakket aan, bestaande uit zes uren rijles, een wagen met rijcoach en de voorbereiding van het praktisch examen. Zo willen we hen aan een rijbewijs helpen en hun kansen op werk vergroten. Jongeren die in aanmerking komen voor het traject, worden door de sociale diensten zelf doorverwezen. 

Word rijcoach

Heb je de nodige rijervaring en bovendien zin en tijd om jongeren te ondersteunen bij het behalen van hun rijbewijs? Meld je dan aan. bij Hans Cools via hans.cools@regioneteland.be of op het nummer 0491 62 68 32. Voor algemene inlichtingen kan je terecht bij Inge Mampaey via inge.mampaey@regioneteland.be of telefonisch op het nummer 0492 13 51 29.

Als rijcoach kan je rekenen op de nodige ondersteuning. Zo krijg je een opfrissing van de wegcode en een opleiding rijkennis overbrengen. We stellen een auto beschikbaar die je buiten de werkuren van Neteland Zorg & Welzijn en MOEF! Neteland en in het weekend kan gebruiken. Ook de verzekering van bestuurder en rijcoach wordt door ons geregeld.

Dit project werd mogelijk gemaakt met steun van het Europees Sociaal Fonds en is een samenwerking van Neteland Welzijn & Zorg, Arktos, CAW, Emino en VDAB.

Gepubliceerd op maandag 1 aug 2022 om 11:40