Gemeente Olen

Ik wil een mondmasker!

Mondmaskers spelen vanaf maandag 4 mei bij de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol. 

Vanaf de leeftijd van 12 jaar draag je vanaf dan een mondmasker:

  • op en aan het openbaar vervoer (trein, tram, bus), aan luchthavens en in de scholen (verplicht)
  • in bedrijven waar de fysieke afstand niet kan gegarandeerd worden (verplicht)
  • op andere openbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld in winkels (sterk aanbevolen)

Heb je nog geen mondmasker, laat dan je gegevens achter via het e-loket. Het lokaal bestuur zorgt er dan voor dat je er gratis één ontvangt.

Belangrijk: vul één aanvraagformulier in per gezin!

Voor wie

We volgen voor de verdeling van de mondmaskers de federale richtlijnen. Dat betekent dat we maximaal één mondmasker voorzien per gezinslid vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Voorwaarden

  • Je bent geboren in 2008 of vroeger. 
  • Je hebt nog geen mondmasker (bijvoorbeeld zelfgemaakt, gekocht of via je werkgever) en hebt er wel één nodig.

Afhandeling

Onze gemeente werkt samen met de andere Netelandgemeenten voor de productie van mondmaskers. We hanteren een meervoudige aanpak met een sterke sociale en lokale focus.

Belangrijk!

De mondmaskers worden bij jou thuis geleverd. We kunnen onmogelijk alle aanvragen tegelijkertijd verwerken. De verspreidingsronde gebeurt eenmaal per week en is afhankelijk van het aantal beschikbare maskers. Je moet dus rekening houden met een minimale leveringstermijn van één week. Gelieve geduld uit te oefenen en ons niet meteen op te bellen met vragen over de leverdatum.

Uitzonderingen

Inwoners zonder internet kunnen vanaf maandag 4 mei telefonisch hun bestelling doorgeven via de mondmaskerlijn op het nummer 014 27 94 47 tijdens de openingsuren: maandag 9.00-12.00, 13.00-16.00 en 17.30-20.00 uur, dinsdag/woensdag/donderdag van 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur en vrijdag van 9.00-12.00 uur. Neem je telefonisch contact op, hou dan zeker je identiteitskaart met rijksregisternummer bij de hand.

LCP