Mountainbiken

Inhoud

De Olense mountainbikeroute bestaat uit vier lussen en heeft een totale lengte van 41,5 km. De route doorkruist het volledige grondgebied van Olen en brengt je langs de mooiste plekjes. Zo rijd je onder andere langs ‘het fabriek van Olen’, het sluizencomplex en de bossen van Teunenberg. De verschillende routes vind je op Sport Vlaanderen of op de startborden aan het begin van de bewegwijzerde route. 

  • Rood: start op de parking aan de voetbalterreinen van KAC Olen (Zandstraat z/n), 13 km, 64% onverhard
  • Groen: start op de parking aan de voetbalterreinen van Buul (Missestraat z/n), 15 km, 61% onverhard
  • Blauw: start op de parking van domein Teunenberg (Boerenkrijglaan z/n), 13,5 km, 69% onverhard
  • Zwart: start op de parking van de terreinen Buul (Missestraat), 5 km. Dit parcours heeft een mooie technische singletrack en komt over het technisch parcours op de terreinen Buul. Onderaan deze pagina vind je een video die je meeneemt langs het parcours.

Mountainbiketerrein 'Col de Buul'

Mountainbiketerrein ‘Col de Buul’ ligt aan de sportterreinen van Buul in de Missestraat. Het traject is 650 meter lang en start en eindigt op het C-terrein, het veld achter de tribune. Zowel kinderen als volwassenen, beginners en meer geoefende fietsers kunnen het terrein gebruiken als oefenplek om hun technische vaardigheden te versterken. Daarnaast sluit het parcours ook mooi aan op de zwarte mountainbikelus.