Het nieuwe net van De Lijn: hoe zit dat in Olen?

Vanaf 6 januari kan je in onze gemeente slimmer de fiets, bus of trein combineren. Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid.

In onze regio verandert er heel wat: nieuwe lijnen maken hun intrede. Bestaande lijnen krijgen nieuwe nummers. Andere routes zorgen ervoor dat jij naar nieuwe buurten en locaties kan.  

Op drukke assen rijden er voortaan meer bussen. Op plaatsen waar de vraag naar openbaar vervoer minder groot is, kan je rekenen op flexbussen. Dat zijn de vroegere belbussen die je al vanaf 6 december kan reserveren via de Hoppinapp, -website of -centrale (0800 12 2 12).  

Het nieuwe busnetwerk is een beslissing van De Lijn en de Vlaamse overheid. De inspraak die we als gemeente in dit dossier kregen, was zeer beperkt. Als je vragen of opmerkingen hebt over de nieuwe buslijnen vanaf 2024, neem je best rechtstreeks contact op met de klantendienst van De Lijn. Dit kan via het contactformulier of 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Je reis uitstippelen? 

Dat doe je met de website of app van De Lijn. Vergeet zeker de routeplanner niet. Die begeleidt je bij geplande omleidingen.   

Zo ziet het nieuwe net eruit in Olen vanaf 6 januari:

Opgelet: bussen die normaal de Netebrug passeren, moeten rekening houden met een omleiding. Raadpleeg voor die lijnen binnenkort de juiste dienstregeling

Gepubliceerd op maandag 13 nov 2023 om 15:39