Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 30 september.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zuiverder water in vest aan pastorie

04 april ’16 (ma)
De vest aan de pastorie kreeg zopas een grondige reiniging. De gemeente Olen en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete mikken op een vermindering van de slibmassa met 40 procent en op meer helder water.

Er is bewust gekozen om de vest van de pastorie niet te baggeren, zoals traditioneel gebeurt, maar om het slib op een organische manier af te breken. Om die reden kwam een gespecialiseerde firma het water behandelen met een biologisch poeder, dat bestaat uit aerobe micro-organismen. Deze breken het slib af en herstellen het evenwicht in het water.

Bij deze eerste behandeling is 125 kilogram biologisch poeder in de vest uitgestrooid. Binnen zes maanden gebeurt dat nogmaals.

Herinrichting pastorietuin

Er zijn ook verschillende parameters onderzocht, zoals de slibdikte en de zichtbaarheid van het water. Naast de slibbehandeling werken de gemeente Olen en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete ook aan de inrichting van de pastorietuin met bijhorend park.

Nieuwsoverzicht
Een grondige lenteschoonmaak aan de pastorie met biologisch poeder.

Deel deze pagina

LCP