Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aangepaste verkeers- en parkeerregels tijdens ballonmeeting Teunenberg

12 juli ’16 (di)
Bewoners van de dorpskern in Olen-Centrum zullen op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juli rekening moeten houden met extra verkeer. Door de verhuis van de ballonmeeting naar domein Teunenberg zal er dan lokaal eenrichtingsverkeer gelden. Ook komen er plaatselijk parkeerplaatsen op de rijbaan.

Locatiewijziging

Dit jaar vindt de ballonmeeting niet plaats op het terrein aan de Weeën. Dat ligt er door de hevige regenval van de voorbije weken te drassig bij. Daarom is ervoor gekozen om eenmalig uit te wijken naar domein Teunenberg. De oprit aan Boerenkrijglaan 51 E is deze drie dagen verboden terrein voor auto's. Fietsers en voetgangers mogen uiteraard wel door deze inkom naar de ballonmeeting.

Auto's

In de Bulestraat geldt deze drie dagen eenrichtingsverkeer vanaf Het Bremmeken tot aan het kruispunt met de Industrielaan. Ook kan je in de Bulestraat en Buultje op de rijbaan op de aangeduide rijstrook parkeren. Zo blijft er één rijstrook over voor weggaand verkeer en voor de hulpdiensten.

In Het Bremmeken, Dr. De Biestraat, Frans Willemsstraat, J. Van Houdtstraat en Schommenstraat mag je aan één en dezelfde kant naast de rijbaan parkeren. Ook in Dorp, Ven en Tramstraat kan je parkeren op de voorziene zones (zie het plan onder 'Downloads').

Via Schaatsbergen of Ven kan je de weg die naast de E313 loopt, opdraaien en hier parkeren (aan één kant).

Er zijn ook verschillende parkings: twee grote in de Industrielaan (tussen kruispunt Ovi en de Buulmolen), één aan Aldi (in de Bulestraat), één op het dorpsplein (Dorp) en één aan lokaal dienstencentrum Komie Geire (Herentalseweg 1). 

Fietsers

Wil je geen parkeerproblemen ondervinden? Kom dan te voet of met de fiets. Vlakbij het ballonterrein zijn twee fietsparkings. 

 

Nieuwsoverzicht
Tijdens de ballonmeeting wijzigt de verkeerssituatie tijdelijk.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

LCP