Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Watertoren van Umicore voorlopig beschermd

13 februari ’17 (ma)
De watertoren van Umicore is voorlopig beschermd als monument.

“Het gebouw staat symbool voor de industrialisatie van de Kempen”, aldus Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois.

De watertoren werd in 1927 gebouwd en is sinds vorig jaar buiten dienst. Je vindt hem langs de Watertorenstraat, aan de rand van de site van Umicore. De 32 meter hoge toren blijft als herkenningspunt voor de omgeving bewaard op de site. De watertoren zelf bestaat uit een reservoir, een open schacht en een afgesloten ruimte op het gelijkvloers. De toren is gebouwd in gewapend beton met centraal in de schacht een betonnen wenteltrap van 149 treden.

Kom het dossier inkijken
Een beschermingsdossier bestaat uit twee stappen: een voorlopige en een definitieve bescherming. Deze dubbele procedure geeft ruimte voor inspraak via een openbaar onderzoek.

Het lokaal bestuur van Olen organiseert een eerste openbaar onderzoek van 14 februari tot en met 16 maart 2017. Het beschermingsdossier ligt ter inzage in het boekelhuis, Boekel 7. Je kan opmerkingen en bezwaren aangetekend of tegen afgiftebewijs indienen bij het college van burgemeester en schepen, Dorp 1 in Olen.

Nieuwsoverzicht
De watertoren van Umicore.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP