Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Leuke uitstap met hele familie: wandeling ‘Terug naar de tijd van toen’

03 april ’17 (ma)
Op zoek naar inspiratie voor een leuke uitstap met de hele familie? Waarom probeer je de wandeling 'Terug naar de tijd van toen' niet eens? Deze wandeling is een aanrader voor personen met dementie of liefhebbers van nostalgie.

Wist je dat er in jouw eigen gemeente verschillende uitgestippelde wandelroutes bestaan? Je kan de bijhorende brochures downloaden via http://www.olen.be/product/275/wandelen of je kan een exemplaar afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis of het sociaal huis.

 

Nieuwste wandeling: ‘Terug naar de tijd van toen’

De nieuwste telg uit deze reeks is de wandeling ‘Terug naar de tijd van toen’. Het lokaal bestuur stippelde deze wandeling uit in samenwerking met de stuurgroep Dementievriendelijke Gemeente. Het is een aanrader voor personen met dementie of liefhebbers van nostalgie. De wandeling start aan het lokaal dienstencentrum Komie Geire. De afstand van de basiswandeling is 3,5 km. Je kan de wandeling uitbreiden met twee extra lussen.

De wandeling voert je langs bekende plaatsen in Olen-Centrum zoals de pottenfontein, de St.-Martinuskerk en de pastorie. Je komt meer te weten over oude ambachten en je komt misschien plekjes tegen die je nog niet eerder ontdekt had.

 

Voor je begint te wandelen: leen gratis een belevingsrugzak

Wil je nog een extra dimensie aan de wandeling toevoegen? Leen dan gratis een belevingsrugzak bij het lokaal dienstencentrum Komie Geire of WZC Zilverlinde.

In de rugzak zitten allerlei voorwerpen die je zintuigen prikkelen. Houd tijdens de wandeling even halt en kies een voorwerp uit. Luister, voel, proef, ruik of kijk. Ongetwijfeld zal dit heel wat herinneringen oproepen. Door deze herinneringen te delen, kan je zelfs op een aangename manier in gesprek gaan met de persoon met dementie.

Nieuwsoverzicht
terug naar de tijd van toen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP