Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vandaag infoavond over digitaal buurtnetwerk hoplr

29 mei ’17 (ma)
Tijdens de infoavond op maandag 29 mei leer je wat hoplr is en hoe het werkt. Ben je daarna ook overtuigd dat het je kan helpen de sociale contacten in jouw buurt te bevorderen? Dan krijg je de kans om zelf je buurt uit te tekenen en er mee aan de slag te gaan.

Wat is hoplr?

Hoplr is een digitaal platform met als doel inwoners van een buurt met elkaar in contact te brengen. Je kan de buurtwebsite hoplr bijvoorbeeld gebruiken om:

  • je buren beter te leren kennen;
  • een garageverkoop of buurtfeest aan te kondigen;
  • een berichtje te plaatsen over bijvoorbeeld een weggelopen huisdier, je zoektocht naar een babysit,…;
  • hulp te vragen bij een karweitje;
  • een ladder of boormachine te lenen van een buur;
  • inbraak- of verkeersmeldingen te plaatsen.

Hoplr bestaat al op heel wat plaatsen. Ondertussen zijn er in Vlaanderen al meer dan 400 buurten actief waar Hoplr zijn nut bewezen heeft.

 

Project 'Een hart voor mijn buur'

Terwijl je verbonden bent met vrienden en familie over de hele wereld, ken je misschien amper de mensen uit je eigen buurt. Het lokaal bestuur wil je hierbij een handje helpen en werkte daarom samen met een werkgroep het project ‘Een hart voor mijn buur’ uit. Dit project wil bijdragen aan de creatie van een warme, zorgzame buurt waarin buurtbewoners met elkaar communiceren. Hiervoor roept het de hulp van hoplr in.

 

Infoavond praktisch

Datum: maandag 29 mei om 19.00 uur

Locatie: lokaal dienstencentrum Komie Geire

Kan je niet komen naar de infoavond, maar ben je wel geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met een medewerker van Komie Geire om de mogelijkheden te bekijken.

 

Nieuwsoverzicht
hart voor mijn buur

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP