Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mocktail van de maand mei: 'Pink drink'

02 mei ’17 (di)
Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand februari zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om in november de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!

Mocktail van de maand april: 'Pink drink'

 

Ingrediënten:

  • 60 ml rabarbersiroop
  • 10 ml citroensap
  • ijs
  • bruiswater

Werkwijze:

Doe het citroensap in een glas. Voeg de rabarbersiroop toe en roer met een lange lepel. Vul het glas met ijsblokjes en top af met bruiswater. Roer nog even om de siroop te vermengen met het bruiswater. Niet te veel, zodat het koolzuur niet ontsnapt.

Als versiering kan je werken met een jonge stengel rabarber, een schijfje appel, blauwe bessen op een satéprikker,…

Proost.

 

De gebruikte ingrediënten zijn allemaal te koop maar je kan deze ook makkelijk zelf maken, en wat smaakt er beter dan ‘home made’.

Rabarbersiroop    

  • 1,5 kg rabarber, vooral de onderste stukken
  • 600 ml water
  • 500 g suiker 

Was 1,5 kg rabarber. Snij de stengels in stukjes en kook ze in 600 ml water. Laat op een zacht vuur sudderen tot de stukjes zacht geworden zijn.

Laat de rabarber ongeveer 1 uur uitlekken en vang het vrijgekomen sap op.

Zet de vloeistof weer op en kook op een zacht vuurtje tot de suiker volledig opgelost is. Giet de siroop warm op flessen en sluit af. De siroop is zo lang houdbaar in de koelkast en kan gebruikt worden in yoghurt, als siroop op een ijsje of in water.

  

In november verkiezing van de lekkerste mocktail

Doe mee! Kies tijdens de 'Week van de Smaak' in november de lekkerste, leukste, kleurrijkste mocktail. Deze mocktail zal dan algemeen bekend gemaakt worden als dé Olense Mocktail tijdens de Tournée Minérale van 2018.

Nieuwsoverzicht
Maak en proef de mocktail van de maand

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gezondheid

LCP