Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vorming 'Levensreddend handelen en gebruik van AED-toestel'

01 september ’17 (vr)
Olen wil een hartvriendelijke gemeente zijn. Daarom plaatst het lokaal bestuur drie AED-toestellen op strategische plaatsen. Daarnaast kan je gratis deelnemen aan één van de drie vormingen over de basis van levensreddend handelen.

Nieuwe AED-toestellen

Het lokaal bestuur plaatst in de drie parochies ‘automatisch externe defibrillatoren’ of kortweg AED-toestellen. Deze hangen op strategische plaatsen:

  • Al enkele jaren bevindt zich een toestel aan de sporthal in O.-L.-V.-Olen, P. Verhaertstraat 7.
  • Sinds enkele weken hangt er ook een toestel aan de voorgevel van het lokaal dienstencentrum Komie Geire in Olen-Centrum, Herentalseweg 1.
  • In het voorjaar van 2018 komt er nog een derde toestel aan ontmoetingscentrum De Vrede in St.-Jozef-Olen, Lichtaartseweg 131.

 

Gratis vormingen over gebruik AED-toestellen

Wil je weten hoe een AED-toestel juist werkt? Lees dan verder op onze site of ga naar één van de drie gratis vormingen.

In samenwerking met het Rode Kruis Olen organiseert het lokaal bestuur in het najaar drie vormingen over de basis van levensreddend handelen en over het correct gebruik van een AED-toestel. Deze infosessies vinden plaats in het lokaal dienstencentrum van 19.00 tot 22.00 uur op:

  • maandag 2 oktober
  • maandag 6 november
  • maandag 4 december

 

Interesse?

Schrijf je dan in voor één van deze drie vormingen bij Komie Geire. Dat kan ter plaatse of via 014 26 41 14 of komie.geire@olen.be.

Nieuwsoverzicht
Om het gebruik van AED-toestellen aan te leren organiseert dienst gezondheid in samenwerking met het Rode Kruis, afdeling Olen, een drietal vormingsmomenten voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners uit de buurt.

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gezondheid

LCP