Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Olen Zomert - Ciné Leemans

11 augustus ’17 (vr)
Wat is er gezelliger dan op een zomerse avond een leuke film kijken in openlucht? In augustus krijg je elke donderdag gratis een topper voorgeschoteld in de tuin van het sociaal huis (Lichtaartseweg 9). Deze week: King of the Belgians.

DONDERDAG 17 AUGUSTUS: KING OF THE BELGIANS

‘King of the Belgians’ vertelt het verhaal van koning Nicolas III, gespeeld door Peter Van den Begin, die net op staatsbezoek is in Istanbul wanneer zijn land onverwacht uit elkaar valt. Hij moet meteen terug om zijn koninkrijk te redden, maar een zonnestorm maakt alle telecommunicatie en luchtverkeer onmogelijk. Nicolas III slaagt er echter in om uit Turkije te ontsnappen, waarna een ware odyssee van start gaat.

‘King of the Belgians’ is een roadmovie waarin een ingedommelde koning het leven en zichzelf ontdekt. Het is de vierde langspeelfilm van Peter Broessens en Jessica Woodworth.

DONDERDAG 24 AUGUSTUS: LA CASA MÁS GRANDE DEL MUNDO

(in samenwerking met MOOOV)

Rocío woont samen met haar hoogzwangere moeder en oma in de bergen. Elke dag trekken zij en haar moeder langs de mistige bergpaadjes naar de groene weiden om er hun schapen te laten grazen. Wanneer de dag van de bevalling is aangebroken, moet Rocío alleen op pad met de kudde. Al snel komt het meisje haar vriendinnetje tegen en terwijl ze aan de waterkant lachen en spelen, verliezen ze hun schapen uit het oog. Bang voor een donderpreek van oma en mama, is het meisje vastbesloten het lammetje terug te vinden.

Deze Guatemalteekse film is een klein avontuur dat schittert in eenvoud.

DONDERDAG 31 AUGUSTUS: D’ARDENNEN

Een brutale homejacking loopt hopeloos fout. Dave, een van de twee overvallers, moet zijn broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft zijn leven op de rails gekregen en kijkt met lede ogen toe hoe ook Kenneth probeert zijn leven te beteren. Kenneth probeert ten koste van alles zijn ex-vriendin Sylvie weer voor zich te winnen.

Deze Vlaamse thriller met Jeroen Perceval, Kevin Janssens en Veerle Baetens heeft het meest onvoorspelbare plot in de Vlaamse fi lmgeschiedenis waarvan iedereen op het einde van zijn stoel valt.

Nieuwsoverzicht
Kings of the Belgian

Deel deze pagina

LCP