Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mocktail van de maand augustus: 'Nuchtere Charel'

01 augustus ’17 (di)
Olen deed mee aan de actie Tournée Minérale: een maand februari zonder alcohol. Daarnaast delen Marleen Smeyers en haar man elke maand het recept van een lekkere mocktail (alcoholvrije cocktail). Maak en proef elke variant en help mee om in november de lekkerste mocktail te kiezen. Smakelijk!

Ingrediënten 

  • 150 gr aardbeien (volrijp)
  • 1 muntplant
  • 2 koffielepels rietsuiker
  • 10 ml limoensap
  • 20 ml suikersiroop
  • peper uit de pepermolen (bij voorkeur sechuan)

 

Bereidingswijze

Doe twee koffielepels suiker met munt in de beker samen met vijf muntblaadjes (naar smaak kan je tot tien blaadjes gaan). Goed fijnstampen met een 'muddler' tot de suiker een groene kleur krijgt en je geen blaadjes meer ziet.

Doe de aardbeien in een blender en mix zeer fijn. Voeg 90 ml van deze aardbeiencoulis toe aan de beker samen met 10 ml limoensap, 20 ml suikersiroop en een vleugje peper uit de pepermolen (sechuan of gewone).

Goed roeren, crushed ice (gebroken ijs) toevoegen tot de beker ¾ gevuld is, dan aanvullen met ginger-ale (of citroenlimonade). Zachtjes omroeren om het gas niet teveel te laten ontsnappen.

Verder aanvullen met ijs en ginger-ale tot de rand. Garneren met een takje munt, een satéstokje met vruchten,…

 

In november verkiezing van de lekkerste mocktail

Doe mee! Kies tijdens de 'Week van de Smaak' in november de lekkerste, leukste, kleurrijkste mocktail. Deze mocktail zal dan algemeen bekend gemaakt worden als dé Olense Mocktail tijdens de Tournée Minérale van 2018.

Nieuwsoverzicht
Maak en proef de mocktail van de maand

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gezondheid

LCP