Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bescherm je tegen griep met griepprik

11 september ’17 (ma)
Wist je dat elke winter 1 op 10 mensen griep krijgt? Bescherm je tegen deze ziekte en laat je vaccineren vanaf half oktober. Zo heb je de grootste kans om de winter door te komen zonder griep. Praat er dus zeker over met je huisarts.

Waarom haal je best een griepprik?

Met een vaccin verklein je de kans dat je griep krijgt. Krijg je toch griep, dan ben je minder ziek en zijn er minder complicaties. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte, zoals diabetes, verergert.


Elk jaar komen er andere griepvirussen voor. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat waarschijnlijk zal overheersen in het najaar.

Ben je 65-plusser, ben je zwanger of heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger en is het zeker aan te raden om je te laten vaccineren.

Waarom werkte het vaccin vorig jaar minder goed?

De griepprik bood vorig jaar minder bescherming dan verwacht. Het virus dat de ronde deed, was een variant van het virus waarvoor het vaccin werd gemaakt. Toch verandert dat niets aan de aanbeveling om elk jaar een griepprik te halen.

Hoeveel kost je griepvaccin?

Risicogroepen krijgen het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Verblijf je in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort en hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het aan je huisarts.

Nieuwsoverzicht
bescherm je tegen griep

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gezondheid

LCP