Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winnaars Olense Kartoenale 2017

08 november ’17 (wo)
De 29ste editie van de Olense Kartoenale daagde cartoonisten van over de hele wereld uit om het thema 'landbouw' zo origineel mogelijk in beeld te brengen. Het thema van Amnesty International was dit jaar ‘mensenrechten’, een thema waar ook cartoonisten mee geconfronteerd worden.

De hoofdprijs ging dit jaar naar Negin Naghiyeh uit Iran. De tweede prijs was voor de Indonesiër Anon Anindito. De prijs van Amnesty International werd weggekaapt door Marco D'Agostino uit Italië. Deze Italiaan had de intentie om de prijsuitreiking bij te wonen maar heeft wegens onvoorziene omstandigheden toch forfait moeten geven. Ook de jeugdwinnares Rojina Fetanat uit Iran was van plan om samen met haar vader af te reizen naar Olen. Helaas verkregen zij hiervoor geen (tijdig) visum.

Maelys Hendrickx uit Aalst kwam haar prijs wel persoonlijk in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 10 november. Haar tekentalent heeft ze wellicht geërfd van haar vader die al jaren trouw deelneemt aan de Olense Kartoenale.

Winnaars volwassenencategorie:

  • 1ste prijs ‘de tinnen pot’: Negin Naghiyeh (Iran)
  • 2de prijs ‘de koperen pot’: Anon Anindito (Indonesië)
  • 3de prijs 'de aarden pot': Konstantin Kazanchev (Oekraïne)
  • 4de prijs 'de inktpot ': Musa Gumus (Turkije)
  • prijs van stad Bialogard: Jacek Lanckoronski (Polen)
  • prijs Amnesty International: Marco D'Agostino (Italië)

Winnaars jeugdcategorie:

  • 1ste prijs: Rojina Fetanat (Iran)
  • 2de prijs: Lara Maylen Scidone (Italië)
  • 3de prijs: Maelys Hendrickx (België)
  • 4de prijs: Nina Khmelyova (Rusland)

Tentoonstelling en catalogus

De tentoonstelling van de Olense Kartoenale is nog tot en met 31 december te bekijken in de raadzaal tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. De winnende cartoons en vele andere inzendingen zijn ook gebundeld in een prachtige kleurencatalogus. Dit verzamelalbum is te koop voor 12 euro aan het onthaal van het gemeentehuis en bij Vrije Tijd in het sociaal huis.

 

Nieuwsoverzicht
Cartoon van Negin Naghiye uit Iran

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP