Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Word een Kempense buddy en strijd mee tegen kansarmoede

01 december ’17 (vr)
ArmenTeKort is volop op zoek naar Kempenaren die zich willen inzetten als buddy voor een andere Kempenaar in kansarmoede, en zo ook zelf een verrijkend traject willen starten.

In dit buddytraject wordt een vrijwilliger gekoppeld aan een persoon in kansarmoede voor een tweejarig traject. Tijdens deze periode bouwen ze een gelijkwaardige vriendschap op. Deze moet de eigenwaarde, de eigen krachten en het sociaal netwerk van de persoon in kansarmoede versterken.

De buddy’s krijgen een uitgebreide opleiding. Daarnaast krijgen ze gedurende het hele traject begeleiding van medewerkers van ArmenTeKort. Door deze opleiding en het contact met de kansarmen wordt dit ook voor de buddy’s een heel verrijkend traject.

 

Infosessie op 11 december

Wil je graag meer weten over ArmenTeKort of heb je interesse om buddy te worden? Dan ben je welkom op de eerstvolgende ATK-infosessie op 11 december om 19.00 uur in Den Echo, Diestseweg 144 in Geel. Inschrijven kan via www.armentekort.be/buddy . De volgende opleiding in Geel start in januari.

 

Wil jij graag een buddy?

Mensen in armoede die graag een buddy willen of meer willen weten over het buddysysteem, kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een kennismakingsgesprek via www.armentekort.be/buddy-krijgen. Tijdens dat gesprek krijg je informatie over wat een buddy voor jou kan betekenen. Pas daarna beslis je of je een buddy wil of niet.

 

Samenwerking tussen LEADER en ArmenTekort

Met de steun van LEADER Kempen Zuid maakt ArmenTeKort in 2017 de sprong naar het platteland. ATK krijgt voor het project ‘ATK Buitengewoon: van ’t stad naar ’t platteland’ 65.650 euro LEADER-steun van Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen om de buddywerking in Geel en omstreken de volgende twee jaar uit te bouwen en lokaal in te bedden. Het project past in het thema “armoede en kwetsbaarheid in de landbouw- en plattelandsgemeenschap”.

 

Info: Evelien Dams, Coördinator ArmenTeKort Geel, 0478 79 44 67, evelien.dams@armentekort.be

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Team Maatschappelijk Werk

adres
tel.
014 21 52 00
e-mail
ocmw@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP