Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe vzw voor sportterreinen Buul

03 januari ’18 (wo)
Vorig jaar kregen sportverenigingen de kans om hun eigen visie over de sportterreinen Buul aan het lokaal bestuur over te maken. Uiteindelijk zijn er twee verenigingen in geslaagd om een plan uit te werken dat perfect past binnen de visie van het lokaal bestuur, namelijk ’t Hondenclickske en Titans.

Omdat het lokaal bestuur het opstalrecht slechts aan één vereniging kan toekennen, richtten 't Hondenclickske en Titans base- en softbal samen vzw S&R op, wat staat voor Sport en Recreatie. Op 8 november ondertekenden ze het opstalrecht voor 50 jaar. Dat betekent dat zij de komende 50 jaar over deze terreinen mogen beschikken en deze verder mogen ontwikkelen.

Plannen nieuwe infrastructuur

In de toekomst gaat de vzw de huidige infrastructuur afbreken en er een nieuw gebouw zetten. Hiermee krijgt de hele site een nieuwe en frisse uitstraling. Het nieuwe gebouw zal een thuishaven bieden aan de eigen sporten van de vzw, maar ook individuele sporters zijn van harte welkom tijdens de trainingsuren.

Wil jij ook gebruikmaken van de velden of gebouwen?

De vzw stelt de sportvelden en de kantine ter beschikking aan organisatoren van sportevenementen of manifestaties. Zo vindt er bijvoorbeeld een jaarlijkse mountainbike-wedstrijd plaats op Buul. Vraag eerst bij de vzw na of het terrein op de gewenste datum beschikbaar is en reserveer het dan. Daarna moet je toestemming vragen voor je evenement bij het lokaal bestuur via Vrije Tijd.

Wil je de terreinen langdurig gebruiken? Bespreek jouw voorstel dan zeker met de vzw. Je kan de contactgegevens opvragen bij Vrije Tijd. De verenigingen gebruiken momenteel twee van de drie terreinen zelf. Er zijn zeker nog mogelijkheden.

Nieuwsoverzicht
Finse piste

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP