Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Laad binnenkort je elektrische wagen op aan laadpaal sporthal

28 december ’17 (do)
Misschien heb je hem al zien staan: half december plaatste de Vlaamse regering een laadpaal aan de sporthal. Dat is een zuil uitgerust met stopcontacten, aangesloten op het elektriciteitsnet. Binnenkort kan je jouw elektrische wagen hier opladen.

Op deze manier wil de Vlaamse regering en het lokaal bestuur het gebruik van elektrisch vervoer stimuleren. Want elektrische auto’s hebben immers heel wat voordelen ten opzichte van hun klassieke variant: ze zijn schoon, stil en zuinig. Wist je bovendien dat je er ook heel wat belastingvoordeel mee kan doen?

 

Opladen via laadpas

Om gebruik te kunnen maken van de laadpaal heb je een laadpas nodig. Dat is een soort bankkaart die je nodig hebt om op een openbare plaats je auto op te laden. Op deze manier weet de paal wie je bent en hoe je wenst te betalen. Binnenkort kom je meer te weten waar en hoe je een pas moet aanvragen om de paal in Olen te kunnen gebruiken. Hou zeker deze website in de gaten.

 

Alweer een stap dichter bij doel van ‘Olen 2020’

Het lokaal bestuur wil het gebruik van elektrisch vervoer aanmoedigen. Elektrische wagens zijn immers milieuvriendelijk: geen roetdeeltjes, minder fijn stof en geen C02-uitstoot. En dat is wat ‘Olen 2020’ wil bereiken’: tegen 2020 minstens 20% minder C02 uit te stoten ten opzichte van 2011.

Nieuwsoverzicht
laad binnenkort je elektrische auto op aan sporthal

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Technische Dienstverlening

LCP