Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

BE-Alert vervangt Seveso-alarm in de toekomst

03 januari ’18 (wo)
Rondom de Olense bedrijven Umicore en Aurubis staan verschillende elektronische sirenes opgesteld die kunnen worden ingezet bij noodsituaties. In de toekomst gaat het gebruik van de Seveso-sirenes afgebouwd worden. Op 4 januari, 5 april, 5 juli en 4 oktober worden deze sirenes wel nog getest.

Op die dagen klinkt er tussen 11.45 en 13.15 uur een huiltoon, gevolgd door een “ding dong”-geluid en tenslotte een boodschap.

Het gebruik van de Seveso-alarmen gaat stilaan afgebouwd worden. Tegenwoordig bestaan er immers nieuwere technologieën, zoals bijvoorbeeld BE-alert dat je onmiddellijk op de hoogte brengt van een noodsituatie. Ben je al ingeschreven bij BE-alert? Dan kan het zijn dat je in de loop van 2018 een testbericht ontvangt van het crisiscentrum of van het lokaal bestuur.

 

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, de gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen die ingeschreven is en op wie de noodsituatie impact heeft. Zo krijg je op een snelle manier de nodige aanbevelingen bij een gevaarlijke brand, overstroming, kernramp, terreuraanval,…

 

Hoe schrijf je in?

Registreer gratis op www.be-alert.be. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt in jouw omgeving. Wil je ook verwittigd worden van een noodsituatie op een andere locatie, zoals bijvoorbeeld je werk? Dan kan je meerdere adressen registreren.

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, mail of een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Heb je geen mail of internet, dan kan je je laten registreren aan het onthaal van het gemeentehuis, sociaal huis of boekelhuis.

 

Wat moet je doen als je een bericht van BE-Alert ontvangt?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

Nieuwsoverzicht
seveso alarm

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Mens en Ruimte

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
mens.ruimte@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP