Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Huisbezoeken bpost bij Olenaars tussen 72 en 77 jaar

23 januari ’18 (di)
In 2017 kregen alle Olense 77-plussers een bezoekje van de postbode. Maar liefst 93,5% nam deel aan de bevraging van de postbode. Omwille van de positieve resultaten zet het lokaal bestuur dit project verder. Nu mogen alle senioren tussen 72 en 77 jaar de postbode over de vloer verwachten.

Voor het vervolg van dit project B-close brengen de postbodes in 2018 een kort bezoekje aan alle senioren tussen 72 en 77 jaar die nog thuis wonen:

  • In St.-Jozef-Olen starten de bezoeken op 19 februari.
  • In O.-L.-V.-Olen komt de postbode langs vanaf 5 maart.
  • De bezoeken in Olen-Centrum starten vanaf 26 maart.

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Tijdens het huisbezoek ontvang je een seniorengids en kan je aangeven of je graag nog een bijkomend bezoek ontvangt van een maatschappelijk werker.

 

Waarom gaan de postbodes op stap?

Oud worden is nu anders dan pakweg twintig jaar geleden. Kinderen wonen meestal niet meer vlak bij hun ouders en werken zelf ook langer. Hierdoor kunnen ze vaak de dagelijkse zorg niet
opnemen wanneer dit nodig is. Ook de manier van communiceren is veranderd. Veel gebeurt nu digitaal, maar niet alle ouderen zijn hiermee vertrouwd. Daarom is een persoonlijke aanpak zo
belangrijk.

Tijdens het huisbezoek stelt de postbode een aantal korte vragen. Op deze manier wil het lokaal bestuur nagaan of iedereen op de hoogte is van de bestaande dienstverlening en wil het een beter zicht krijgen op wat senioren nodig hebben. De vragenlijst is er dus in eerste instantie om jou te helpen.

Nieuwsoverzicht
Postbodes op huisbezoek

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Zorgteam

LCP